13 Μαρ 2017

Πειραιάς: Συνεργασία όλων των φορέων για να σταματήσει το φαινόμενο της κυριακάτικης αγοράς

Κοινή συνεργασία όλων των αρμόδιων φορέων, με σκοπό την πάταξη της ανεξέλεγκτης εξάπλωσης της κυριακάτικης αγοράς στον Πειραιά, αποφασίστηκε κατά τη συνάντηση που πραγματοποίησαν την Παρασκευή 10 Μαρτίου, ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ και της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς Νίκος Μανεσιώτης, με τον δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη και τον ειδικό γραμματέα του ΣΔΟΕ Σταύρο Θωμαδάκη.



Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο διευθυντής δ/νσης Αστυνομίας Πειραιά Ταξίαρχος Α. Φουτάκης, ο διευθυντής της Δημοτικής Αστυνομίας Πειραιά Β. Θώδος, ο προϊστάμενος του τμήματος χορήγησης αδειών ανάπτυξης ενέργειας και φυσικών πόρων της αντιπεριφέρειας Πειραιά Ν. Βατικιώτης, ο γγ του δήμου Β. Ταταρόπουλος και ο γεν. γραμματέας του ΕΣΠ Θ. Καπράλος.

Κατά τη συνάντηση οι εκπρόσωποι των παραγωγικών φορέων του Πειραιά διαμαρτυρήθηκαν για μια ακόμη φορά για την χαώδη κατάσταση που επικρατεί τις Κυριακές, μπροστά από το Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς και γύρω από τον Ηλεκτρικό Σταθμό, εκεί όπου επιτελείται διακίνηση απομιμητικών προϊόντων, λαθρεμπόριο καπνικών προϊόντων, τροφίμων και άλλων ειδών, χωρίς παραστατικά.

Οι εκπρόσωποι ζήτησαν την άμεση εφαρμογή των προβλεπόμενων από το νόμο διαδικασιών και την αυστηρή αστυνόμευση κάθε Κυριακή, με σκοπό την τήρηση της νομιμότητας, την παρεμπόδιση παρείσδυσης παράνομων μικροπωλητών, την αποτροπή του ιδιαίτερα μεγάλου λαθρεμπορίου τσιγάρων και την προστασία του νόμιμου εμπορίου.

Όλοι οι παριστάμενοι διατύπωσαν την πρόθεσή τους για ουσιαστική βοήθεια με συντονισμένες ενέργειες, ώστε να αντιμετωπιστεί με τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα το πρόβλημα και να πάψει να αμαυρώνεται η εικόνα του Πειραιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ