22 Μαρ 2017

ΝΤΡΟΠΙΑΣΤΙΚΕΣ εικόνες στο ΣΕΦ!

Στάδιο Ειρήνης Φιλίας και… Απελπισίας! Αυτό σκέφτονται πολλοί πολίτες που βολτάρουν στον περιβάλλοντα χώρο του σταδίου, που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι αθλητικής παράδοσης της χώρας.

Το ΣΕΦ, που το 1991 τιμήθηκε με το χρυσό βραβείο IAKS (Διεθνής Οργανισμός Κτισμάτων για τον Αθλητισμό και τον Ελεύθερο Χρόνο) μοιάζει σήμερα 26 χρόνια μετά, εγκαταλειμμένο σε πολλά σημεία του.

Εικόνες ντροπής αντικρίζουν οι Πειραιώτες, οι επισκέπτες του Πειραιά και φίλοι του Ολυμπιακού, όταν πάνε να παρακολουθήσουν την αγαπημένη τους ομάδα στο ΣΕΦ ή άλλες εκδηλώσεις.

Σημεία που κάποτε έσφυζαν από ζωή στον περιβάλλοντα χώρο του Σταδίου, αποτελούν εδώ και καιρό εστίες μόλυνσης. Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες που κατέγραψε η κάμερα 360ο του star.gr. Βρώμικα νερά, λύματα, και μπόχα…. Για να κάνεις μια βόλτα γύρω από το στάδιο ή να τρέξεις πρέπει να κρατάς τη μύτη σου κλειστή, και φυσικά να μην έχεις μικρά παιδιά μαζί σου, καθώς μια λάθος κίνηση –ειδικά από μωρά- μπορεί να αποβεί μοιραία, και να μετατρέψει έναν περίπατο σε εφιάλτη.





Το ΣΕΦ που θα έπρεπε κανονικά να είναι ένα στάδιο-στολίδι αντάξιο των τεράστιων φόρων που πληρώνουν όλοι οι Έλληνες πολίτες, αφήνεται προς το παρόν στη μοίρα του, με τον Δήμο Πειραιά να υποστηρίζει ότι αν και θα το ήθελε, δεν έχει την ευθύνη για τον περιβάλλοντα χώρο του ΣΕΦ.

Ποιος όμως έχει την ευθύνη για τις θλιβερές εικόνες που βλέπουμε στις φωτογραφίες και το ΒΙΝΤΕΟ;

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, την διαχείριση του περιβάλλοντα χώρου του ΣΕΦ την έχουν η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και το ΤΑΙΠΕΔ. Η μεν πρώτη είναι υπεύθυνη για τον προαύλιο χώρο, όπου στεγάζονται κάποια γραφεία, και κάποια μικρότερα γηπεδάκια (μπάσκετ και ποδοσφαίρου), ενώ το ΤΑΙΠΕΔ είναι υπεύθυνο για όλο τον υπόλοιπο χώρο, δηλαδή και για το κανάλι-βούρκος!

Πηγές του υπουργείου που μίλησαν στο star.gr, εξήγησαν «αν και διεξήχθησαν παλιότερα κάποιοι διαγωνισμοί από το ΤΑΙΠΕΔ για την αξιοποίηση του περιβάλλοντα χώρου, κανένας διαγωνισμός δεν προχώρησε, γι’αυτό και η γενική γραμματεία αθλητισμού προσπαθεί συστηματικά εδώ και ένα χρόνο να ξαναπάρει τον συγκεκριμένο χώρο υπό τον έλεγχο της».

Οι ίδιες πηγές τόνισαν στο star.gr ότι «τους τελευταίους μήνες γίνονται συζητήσεις μεταξύ της γενικής γραμματείας αθλητισμού, του Δήμου Πειραιά και της Περιφέρειας για το συμμάζεμα και την αξιοποίηση του χώρου». Ωστόσο, όπως επισημαίνουν, αυτό δεν είναι εύκολο να γίνει. Απαιτείται χρόνος και χρήματα. Πολιτική βούληση λένε υπάρχει, γι' αυτό και σύντομα, είπαν κύκλοι του αρμόδιου υπουργείου στο star.gr «θα υπάρξει επαναμεταβίβαση του περιβάλλοντα χώρου, στο ΣΕΦ, δηλαδή στην γενική γραμματεία αθλητισμού».

«Μέχρι τότε, στο μεσοδιάστημα θα πέσουν κάποια χρήματα, από αυτά που έχει στην διάθεση του το ΣΕΦ, ώστε μέχρι το καλοκαίρι, η εικόνα γύρω από το ΣΕΦ να αλλάξει προς το καλύτερο για να έχει πρόσβαση ο κόσμος, χωρίς να κινδυνεύει», ξεκαθάρισαν οι ίδιοι κύκλοι στο star.gr και διαβεβαίωσαν ότι «θα υπάρξει συνολική λύση και θα είναι τέτοια που δεν θα κοστίζει στο Δημόσιο».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ