15 Μαρ 2017

ΠΟΕΔΗΝ: Οι περισσότεροι αξονικοί είναι για τα σκουπίδια - Κινδυνεύουν οι ασθενείς

Για μία ακόμη δραματική διάσταση στον χώρο της υγείας, αυτή των χαλασμένων αξονικών τομογράφων κάνει λόγο η ΠΟΕΔΗΝ,
τονίζοντας, ότι εάν λειτουργούσαν οι Αξονικοί των Νοσοκομείων, οι πολίτες θα εξυπηρετούνταν από τα Νοσοκομεία χωρίς συμμετοχή. Ταυτόχρονα, δεν θα πλήρωνε εκατομμύρια ευρώ ο ΕΟΠΥΥ. Τα χρήματα αυτά του ΕΟΠΥΥ θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για συντήρηση των κτιρίων και επισκευή των Αξονικών των Νοσοκομείων.





Πως λοιπόν πατάσσει τη διαφθορά και τη διαπλοκή ο κος Πολάκης; ρωτά η Ομοσπονδία, προσθέτοντας τα εξής:

Οι Δημόσιες Δαπάνες Υγείας βρίσκονται σε τριτοκοσμικά επίπεδα. Είναι 5% του ΑΕΠ, όταν ο μέσος όρος των Χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι 7,5%. Η κατάσταση στα Δημόσια Νοσοκομεία ημέρα με την ημέρα χειροτερεύει. Ο ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός είναι «για τα σκουπίδια». Η υλικοτεχνική υποδομή και ο ξενοδοχειακός εξοπλισμός «είναι για τα μπάζα». Την πληρώνουν Ασθενείς με τη ζωή τους (νοσοκομειακές λοιμώξεις). Τι φταίει για τον σοβαρό τραυματισμό του Ιατρού στο Νοσοκομείο «Η ΕΛΠΙΣ»;;;
Η ασφαλής λειτουργία ενός Δημοσίου Νοσοκομείου εξαρτάται άμεσα από την κατάσταση του Ιατροτεχνολογικού του εξοπλισμού.
Είναι εξωφρενικό να εφημερεύουν Νοσοκομεία χωρίς να διαθέτουν σε λειτουργία Αξονικό Τομογράφο.
Σοβαρά έκτακτα περιστατικά προσέρχονται στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών των εφημερευόντων Νοσοκομείων και για την αντιμετώπισή τους απαιτείται η άμεση διάγνωση της Νόσου με Αξονική Τομογραφία. Αξονικός δεν λειτουργεί και έτσι διακομίζονται σε Ιδιωτικά Διαγνωστικά Κέντρα ή σε άλλα Νοσοκομεία. Χάνεται πολύτιμος χρόνος που μπορεί να αποβεί μοιραίος για τη ζωή τους.

Και συνεχίζει η Ομοσπονδία:

«Οι περισσότεροι Αξονικοί Τομογράφοι των Νοσοκομείων είναι για τα σκουπίδια. Μονοτομικοί έχουν φάει τα ψωμιά τους. Τα Νοσοκομεία δεν έχουν χρήματα να αγοράσουν ανταλλακτικά και να επισκευάσουν τους Αξονικούς Τομογράφους. Χαλάνε και μένουν χαλασμένοι για μεγάλο χρονικό διάστημα. Απευθύνονται για δωρεές προμήθειας ανταλλακτικών και επισκευής στα Ιδρύματα της χώρας ή σε τράπεζες και ιδιώτες!!!

Απευθύνονται μέχρι και σε Έλληνες του εξωτερικού που έχουν συστήσει συλλόγους φίλων κάθε πόλης. Εκεί φτάσαμε!!! Η Υγεία των πολιτών να εξαρτάται από την φιλανθρωπία χωρίς να είναι σε θέση να την εξασφαλίσει το Κράτος. Παλαιοί Αξονικοί Τομογράφοι δεν μπορούν να επισκευαστούν γιατί δεν κυκλοφορούν πια ανταλλακτικά στην αγορά (π.χ. Νοσοκομείο Λαμίας). Φτάνουν σε σημείο τα Νοσοκομεία να ζητάνε και να παίρνουν ανταλλακτικά από παροπλισμένους Αξονικούς ιδίου τύπου από άλλα Νοσοκομεία!!!»

Επιπλέον, σύνμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, σε Αξονικούς Νοσοκομείων δεν χορηγεί άδεια λειτουργίας ο ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ (π.χ. Νοσοκομείο ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ), λόγω ακαταλληλότητάς τους.

Οι Διοικήσεις των Νοσοκομείων για την προμήθεια νέων Αξονικών έπαψαν να απευθύνονται στον κο Πολάκη. Γνωρίζουν ότι η επαρκής χρηματοδότηση των Νοσοκομείων είναι μόνο για την τηλεόραση. Απευθύνονται σε μεγάλα Ιδρύματα της Χώρας (Ίδρυμα Νιάρχου, Ίδρυμα Μποδοσάκειο, Ωνάσειο κ.α.). Οι ίδιοι Υπουργοί Υγείας κατευθύνουν τους φορείς και τις Διοικήσεις να απευθυνθούν για Δωρεά Αξονικών Τομογράφων σε μεγάλα Ιδρύματα της χώρας.

Δυστυχώς πεθαίνουν Ασθενείς σε Νοσοκομεία που δεν έχουν Αξονικό Τομογράφο ή είναι χαλασμένος λόγω καθυστέρησης στη διάγνωση, υπογραμμίζει εμφατικά η ΠΟΕΔΗΝ, τονίζονταε, ότι φυσικά σε κανένα πιστοποιητικό θανάτου δεν αναγράφεται ως αιτία θανάτου η έλλειψη Αξονικού Τομογράφου και η καθυστερημένη χειρουργική αντιμετώπιση της Νόσου.

Οι χειρουργοί Ιατροί έχουν σώσει πολλούς Ασθενείς χειρουργώντας τους στα τυφλά, στην ύστατη προσπάθεια να τους σώσουν. Οι εν λόγω Ασθενείς θα είχαν πεθάνει εάν οι Ιατροί τηρούσαν το θεραπευτικό πρωτόκολλο και δεν έβαζαν το κεφάλι τους στο ντορβά. Εφημερεύοντα Νοσοκομεία διαθέτουν καινούργιους πολυτομικούς Αξονικούς και δεν υπάρχει προσωπικό να λειτουργήσουν στις τρεις βάρδιες. Λειτουργούν μόνο το πρωί!!! Απόγευμα και νύκτα όποιος αρρωστήσει, πάθει τροχαίο και είναι άκρως απαραίτητη η Αξονική, διακομίζεται, ταλαιπωρείται και κινδυνεύει η ζωή του.

Παρακάτω, δημοσιεύεται η κατάσταση των νοσοκομείων σε αξονικούς τομογράφους:

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΠΟΥ ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΈΧΟΥΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΞΟΝΙΚΟ ΤΟΜΟΦΡΑΦΟ:

Έλενας Βενιζέλου, Αγλαΐα Κυριακού, Άγιος Δημήτριος Θεσσαλονίκης, Γιαννιτσά, Έδεσα, Νάουσα, Γουμένισσα Κιλκίς, Κάρυστος, Κύμη, Μολάοι, Κυπαρισσία, Καλάβρυτα, Αίγιο (εθνική οδό), Κρέστενα, Αμαλιάδα, Ιεράπετρα, Ικαρία, Σαντορίνη.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΠΟΥ ΥΠΟΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΟΙ ΑΞΟΝΙΚΟΙ ΛΟΓΩ ΒΛΑΒΩΝ Ή ΕΛΛΕΙΨΕΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ:

Καρδίτσα, Πολύγυρος, Λειβαδιά (μόνο πρωινή βάρδια, εθνική οδό), Άμφισσα (μόνο πρωινή βάρδια), Θήβα (λειτουργεί 1φορά την εβδομάδα και είναι πάνω σε εθνική οδό), Χαλκίδα (μόνο πρωινή βάρδια και 3 απογεύματα), Λαμία (είναι για τα σκουπίδια), Άρτα, Γ.Ν. Λάρισας, Πανεπιστημιακό Λάρισας (ο ένας εκ των δύο), Πρέβεζα, Κέρκυρα, Λευκάδα, Φιλιάτες.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΟΙ ΑΞΟΝΙΚΟΙ ΛΟΓΩ ΒΛΑΒΩΝ:

Σισμανόγλειο, Σητείας, Άγιος Νικόλαος, Καρπενησίου, Μεσολογγίου.

Τέλος, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ:

Μεταξύ των Νοσοκομείων Λάρισας και Αττικής (εθνική οδός) δεν υπάρχει αξονικός τις περισσότερες ώρες το 24ωρο, 365 χλμ. Εθνική Οδό. Επίσης, στο νοσοκομείο Αιγίου, (που είναι πάνω στην Εθνική, δεν λειτουργεί ο αξονικός. Και ρωτά η Ομοσπονδία: Κινδυνεύουν ή όχι οι Ασθενείς;
Σημαντικό επίσης είναι ότι στο ΠΑΓΝΗ δεν λειτουργεί λόγω βλάβης το μηχάνημα βραχυθεραπείας ή ενδοκοιλωτικής θεραπείας. Γυναίκες καρκινοπαθείς αναγκάζονται να πηγαίνουν στην Αθήνα για θεραπεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ