2 Μαρ 2017

Κυνήγι Χαμένου Θησαυρού στο Κερατσίνι!

Με τεράστια επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 1ο Κυνήγι Χαμένου Θησαυρού: Καμμένοι Μπυρατές από τον δήμο Κερατσινίου και την Ένωση Κρητών Κερατσινίου Δραπετσώνας «Το Αρκάδι» το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017.










Από νωρίς το πρωί μαζεύτηκαν όλες η ομάδες στην πολιτιστική αίθουσα της Ένωσης όπου θα γινόταν η εκκίνηση του παιχνιδιού. Κάθε ομάδα (περίπου 10 άτομα η κάθε μια) ήταν ντυμένη σύμφωνα με χαρακτηριστικό όνομά της και φυσικά και με τα ανάλογα συνθήματα υποδέχθηκαν τους διαχειριστές τους. Η έναρξη δόθηκε στις 10:28 π.μ. από τον Μεγάλο Μπυρατή Νίκο Σταγάκη ( Αντιπρόεδρος της Ένωσης) μαζί με τον δήμαρχο Κερατσινίου- Δραπετσώνας Χρ. Βρεττάκο. Με την παρουσία τους και τα λόγια τους ενθάρρυναν τις ομάδες ο Πρόεδρος της Ένωσης κ, Αντ. Κλαουράκης, η αντιδήμαρχος Πολιτισμού Σταυρούλα Συράκου, μέλη του ΔΣ, και η βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων κ. Θεοδ. Μεγαλοοικονόμου.

Δόθηκε ο πρώτος γρίφος που με την λύση του οι ομάδες έπρεπε να στήσουν τα αρχηγεία τους και να σχεδιάσουν το πλάνο εξεύρεσης του θησαυρού που περιελάβανε την λύση περίπλοκων γρίφων που τους οδηγούσαν σε σημεία κέντρα που είχαν σχέση είτε με την ιστορία της Κρήτης , είτε με την ιστορία της πόλης του Κερατσινίου. Έπρεπε όμως να εκτελέσουν και δύσκολες ή χαρούμενες δοκιμασίες μέσα στο εμπορικό κέντρο του δήμου σε συνεργασία με τους κατοίκους της πόλης ή τους μαγαζάτορες. Δημιουργήθηκε ένα χαρούμενο κλίμα σε όλες τις γειτονιές που παρ όλο όσο περνούσε η ώρα και η κούραση κατέβαλλε τις ομάδες, το κέφι ανέβαινε. Όλος ο δήμος συμμετείχε στο χαρούμενο πανηγύρι ανακάλυψης του θησαυρού ακόμη και ο δήμαρχος κ. Βρεττάκος και η αντιδήμαρχος κ. Συράκου έλαβαν μέρος στις δοκιμασίες για να βοηθήσουν τις ομάδες. Ο σεβαστός πατ. Εμμ. Καροφυλλάκης είχε φροντίσει να εφοδιάσει όλους με φαγητό και ροφήματα για το μεγάλο κυνήγι.

Αργά το μεσημέρι όλες οι ομάδες κατέληξαν στην πλατεία Κρήτης που επιμελώς είχε κρυφθεί ο θησαυρός. Εκτελώντας την τελευταία δοκιμασία βρήκαν όλοι μαζί την κασέλα με τον θησαυρό του Μεγάλου Μπυρατή.

Στο πολιτιστικό κέντρο Μελίνα Μερκούρη ο δήμαρχος Κερατσινίου Χρ. Βρεττάκος, η αντιδήμαρχος κ. Συράκου και ο πρόεδρος της Ένωσης κ. Κλαουράκης τίμησαν όλες τις ομάδες. Γιατί όλοι ήταν νικητές, πρώτα από όλα στο κέφι και μετά η κάθε μια ξεχωριστά για την καλύτερη αμφίεση, το καλύτερο σύνθημα, την μεγαλύτερη αντοχή, την καλύτερη οργάνωση. Νικήτρια ομάδα αναδείχθηκε η Χόκους-Πόκους με τους λιγότερους πόντους ποινής.

Μεγάλο αποκριάτικο γλέντι στην πολιτιστική αίθουσα της Ένωσης μέχρι τα ξημερώματα ολοκλήρωσε μία από τις πιο χαρούμενες μέρες της Αποκριάς!
Έλαβαν μέρος: Μεγάλος Μπυρατής: Νίκος Σταγάκης
Ομάδες: Κοκκινόφατσες, Μπεπεδάκια, Μονάχους-Μονάχους, Ντερλικατέσεν, Ντοκτόρια, Χόκους-Πόκους, Κουτσαβάκια, Μπαλαρίνες και Σερίφια
Κεντρικοί διαχειριστές: Τρύφωνας Κοκορομύτης, Νίκος Καμομύτας, Φανή Κούνη, Μαρία Βεργάκη, Μάχη Γερακάρη
Διαχειριστές ομάδων ήταν οι: Σταμάτης Νικολάου, Δημήτρης Τζαγκαράκης, Γιώργος Σμυρνιωτάκης, Γιώργος Ορφανάκης, Δημήτρης Κακομύτας, Γιάννης Βασιλάκης, Μερίδη Αλεξάνδρα, Ελένη Μερίδη, Μιχάλης Μπικάκης.





Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ