6 Μαρ 2017

ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΖΙΚΟΤΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΚΑΚΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ

Ένα από τα μεγαλύτερα σε συμμετοχή σχολικά πρωταθλήματα Σκάκι πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 4 Μαρτίου 2017, στο 3ο Λύκειο Κερατσινίου (Σελεπίτσαρι), που διοργάνωσε ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας σε συνεργασία με την Σχολική Επιτροπή Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, το 3ο Λύκειο Κερατσινίου και τον Σκακιστικό Όμιλο Κορυδαλλού.

Περισσότερα από 230 παιδιά (νήπια έως Γ’ Λυκείου) από όλα τα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας, πήραν μέρος στο 6ο δημοτικό σχολικό πρωτάθλημα μέσα σε μια εξαιρετική ατμόσφαιρα και αγωνίστηκαν, κυρίως, για τη χαρά της συμμετοχής, αλλά και τη διάκριση.

Παρά την μικρή ηλικία των σκακιστών, το επίπεδο στις παρτίδες που πραγματοποιήθηκαν ήταν ιδιαίτερα υψηλό. Οι μάχες που δόθηκαν σε όλες τις παρτίδες ήταν γεμάτες με πάθος και ενθουσιασμό, αλλά πάντα στο πλαίσιο του «ευ αγωνίζεσθαι», αρχή, εξάλλου, που διέπει το σκάκι ως άθλημα και το κάνει να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα αθλήματα.

Με βάση την βαθμολογία που συγκέντρωσαν, διακρίθηκαν στα Δημοτικά σχολεία: πρώτο το 12ο Δημοτικό σχολείο Κερατσινίου, δεύτερο το 1ο Δημοτικό σχολείο Κερατσινίου και τρίτο το 14ο Δημοτικό σχολείο Κερατσινίου.

Στα γυμνάσια: πρώτο το 3ο γυμνάσιο Κερατσινίου, δεύτερο το 1ο γυμνάσιο Κερατσινίου, τρίτα τα Εκπαιδευτήρια Στέγκα.

Στα Λύκεια: πρώτο το 3ο ΓΕΛ Κερατσινίου, δεύτερο το Μουσικό Λύκειο και τρίτο το 1ο ΕΠΑΛ Δραπετσώνας.

Βραβεύτηκαν επίσης αγόρια και κορίτσια όλων των κατηγοριών (αναλυτικά τα αποτελέσματα υπάρχουν στην διεύθυνση chess-results.com).

Το «παρών» στο 6ο Σχολικό πρωτάθλημα Σκάκι έδωσαν μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Κερατσινίου- Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος και μέλη της Δημοτικής Αρχής. Ο διευθυντής του 3ου Λυκείου Γ. Μακρίδης και η υποδιευθύντρια Β. Δικελή. Η υπεύθυνη γυναικών Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας Β. Ψωμά, ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Σκακιστικών Σωματείων Νομού Αττικής Λ. Αγγελάκης, η διευθύντρια Αγώνων Δ. Θάνου, ο επικεφαλής Διαιτητών Δ. Κεφάλας και ο γενικός γραμματέας της ΠΕΑΕΑ Ευθ. Γκούμας




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ