22 Μαρ 2017

Ζούπης: Να συζητήσουμε για τα κονδύλια των σχολείων Δραπετσώνας-Κερατσινίου

Με επιτολή του προς τον Δήμαρχο και τον Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Κερατσινίου- Δραπετσώνας, ο Ζαχαρίας Ζούπης ζητάει να
συζητηθεί στο Δημοτικό συμβούλιο ο τρόπος κατανομής των κονδυλίων στα σχολεία του Δήμου

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΖΟΥΠΗ

Θεωρώ ότι έχει προκύψει μείζον θέμα για τον Δήμο ,που θα πρέπει απασχολήσει το Δημοτικό Συμβούλιο που έχει καλεστεί αύριο Τετάρτη 22-3-2017 .Το θέμα αφορά στον τρόπο κατανομής των κονδυλίων στην Β΄βάθμια και προκύπτει μετά την πρόσφατη απόφαση της Επιτροπής του άρθρου 152 που κοινοποιήθηκε στον Δήμο μας.
Ζητάω επομένως : Να ενταχθεί το θέμα στην Ημερήσια Διάταξη – Να δοθεί σε όλους τους Συμβούλους η απόφαση της Επιτροπής ώστε να υπάρχει η στοιχειώδης ενημέρωση. Ασφαλώς σε περίπτωση που αυτό δεν συμβεί, θα θέσω την πρότασή μου σε ψηφοφορία, ώστε να πάρει ο κάθε σύμβουλος την ευθύνη του.
Δεν θέλω να μπω σε θέματα ουσίας για τον τρόπο κατανομής ,αν και δεν μπορώ να μην σημειώσω ότι ενώ στις κατανομές ο μέσος όρος χρημάτων ανά μαθητή Γυμνασίου και Λυκείων είναι περίπου 11,5 ευρώ και για το 1ο ΕΠΑΛ Δραπετσώνας 18 ευρώ, για το 3ο Εργαστηριακό Κέντρο Πειραιά είναι μόλις … 7,4 ευρώ ! Ωστόσο, αυτά θα τα κουβεντιάσουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Θα ήθελα όμως ,να θυμίσω και να ενημερώσω :
– Είχε προκύψει συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για αυτό το θέμα στις 21-12-2015 του Εργαστηριακού Κέντρου μετά από παρέμβαση κ. Σταυρόπουλου Πολύδωρα .Ωστόσο το σκεπτικό του απορρίφτηκε από τους υπεύθυνους της Διοίκησης , μετά από μια έντονη συζήτηση.

– Απ ότι πληροφορήθηκα πρόσφατα, ο Διευθυντής προσέφυγε τότε προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής κατά των αποφάσεων του ΝΠΔΔ της Σχολικής Επιτροπής της Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης και του Δημοτικού Συμβουλίου για τις κατανομές των λειτουργικών δαπανών. Στις 23-3-2016 ο Γ.Γ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης με απόφασή του με Α.Π 22809/8514 ενημέρωσε τον Δήμο, ότι ο τρόπος κατανομής δεν είναι σύμφωνος με το πνεύμα του Νόμου και ζητούσε να υπάρξει « άμεση αποκατάσταση της παράβασης ».

Σημειώνω ότι ως Δημοτικό Συμβούλιο ποτέ δεν ενημερωθήκαμε για αυτή την απόφαση ,πολύ περισσότερο ποτέ δεν συζητήσαμε το θέμα και επομένως συνεχίζαμε να ψηφίζουμε κατανομές ,στις οποίες δεν είχε υπάρξει καμμία διορθωτική κίνηση. Δεν μπορώ να καταλάβω ,γιατί συνέβη αυτό, γιατί δεν ενημερωθήκαμε ώστε να πάρει ο καθένας την ευθύνη του. Λειτουργούσαμε εν ολίγοις σε αντίθεση με την απόφαση της Διευρυμένης ,κάτι που συνιστά παράβαση καθήκοντος .Αγνοώ δε , αν για το θέμα είχε ενημερωθεί η Επιτροπή Παιδείας και η Επιτροπή Β΄βαθμιας.

– Από τις 23-3-2016 μέχρι και σήμερα λοιπόν η απόφαση της Αποκεντρωμένης που είναι η αρμόδια Αρχή για να ελέγχει την νομιμότητα των αποφάσεών μας εγράφη στα παλαιότερα των υποδημάτων τα Διοίκησης του Δήμου. Η υπόθεση όμως είχε και συνέχεια και στις 6-3-2017 υπήρξε και νέα απόφαση ,αυτή την φορά της Επιτροπής του ΑΡ. 152 του Ν. 3463 /2006 που δικαιώνει ομόφωνα την προσφυγή κατά των Αποφάσεών μας και επαναφέρει την ουσία της Απόφασης του Γ.Γ της Αποκεντρωμένης Αυτοδιοίκησης. Ούτε αυτή η Απόφαση αποτέλεσε αντικείμενο ενημέρωσης των Δημοτικών Συμβούλων και προσωπικά ενημερώθηκα από φίλους που εργάζονται στην Περιφέρεια.

Ως εκ τούτου , τίθεται πια θέμα ευθύνης και σαφούς απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα. Δεν μπορούμε δια της μεθόδου της στρουθοκαμήλου να συνεχίζουμε να λειτουργούμε μη νόμιμα και με τον κίνδυνο να μας καταλογιστεί παράβαση καθήκοντος. Γι αυτό χρειάζεται να το συζητήσουμε ως Δημοτικό Συμβούλιο και να πάρουμε την όποια απόφαση σύμφωνα πάντα με την νομιμότητα.

Ζαχαρίας Ζούπης
Δημοτικός Σύμβουλος , Επικεφαλής ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...