3 Μαρ 2017

Δ. Νίκαιας – Αγ.Ι.Ρέντη: Δωρεάν προληπτικός οδοντιατρικός έλεγχος για τους μικρούς μαθητές

Δωρεάν πρόγραμμα πρόληψης και προαγωγής της στοματικής υγείας ξεκίνησε από τις 20/02/2017 και θα διαρκέσει έως τις 31/03/2017 στο Δήμο Νίκαιας – Αγ.Ι.Ρέντη. Το πρόγραμμα στοματικής υγείας αφορά στους μαθητές των Νηπιαγωγείων και των Δημοτικών Σχολείων και σε βάθος χρόνου θα προχωρήσει και σε άλλες ομάδες πληθυσμού.

Ο Δήμαρχος Νίκαιας-Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης, μεταξύ άλλων, δήλωσε τα εξής:

«Το πρόγραμμα έχει την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και θα υλοποιηθεί με τη συνεργασία του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιώς και του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», με την καθοδήγηση της Αντιπροέδρου προληπτικής του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιώς κας Σοφίας Γκουρτσογιάννη και το συντονισμό της οδοντιάτρου και δημοτικής μας συμβούλου Βασιλικής Μουταφίδου. Θα συμμετάσχουν εθελοντές οδοντίατροι μέλη του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιώς.

Αναμένεται να λάβουν μέρος 30 Νηπιαγωγεία και 30 Δημοτικά και υπολογίζεται ότι θα εξετασθούν περίπου 5.500 Παιδιά.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:
Εξέταση των μαθητών στο χώρο του σχολείου με τήρηση όλων των κανόνων υγιεινής (κατόπιν γραπτής αποδοχής από τους γονείς/κηδεμόνες των παιδιών, για τη συμμετοχής τους στο προληπτικό πρόγραμμα)
Εξατομικευμένες οδηγίες στοματικής υγιεινής σε κάθε παιδί
Αγωγή υγείας στους μαθητές με τη μέθοδο της βιωματικής μάθησης
Γραπτή ενημέρωση στους γονείς για τη στοματική υγεία των παιδιών τους και τις ανάγκες θεραπείας, καθώς και οδηγίες για την πρόληψη των νοσημάτων του στόματος

Η εξέταση των παιδιών θα γίνει στην κινητή οδοντιατρική μονάδα του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού «ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ»

Το συγκεκριμένο προληπτικό πρόγραμμα, εντάσσεται στην κοινωνική πολιτική του Δήμου. Στόχος του είναι η βελτίωση της στοματικής υγείας των παιδιών, η εξοικείωσή τους με τον οδοντίατρο αλλά και η ευαισθητοποίηση / ενημέρωση των γονέων για την μέριμνα της στοματικής υγείας των παιδιών τους από μικρή ηλικία.

Πρέπει να γίνει κατανοητό σε όλους, ότι η πρόληψη στα παιδιά είναι σημαντικότερη και από την ίδια τη θεραπεία. Θέτει τα θεμέλια της στοματικής υγείας και … αποτελεί δικαίωμα.

Ένα δικαίωμα που κανένα παιδί δεν πρέπει να στερείται!»




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ