8 Μαρ 2017

Γαλλία: σκότωσαν Ρινόκερο μέσα σε ζωολογικό κήπο για να πάρουν τα κέρατα του!

Ένα φρικτό συμβάν με θύμα έναν τετράχρονο ρινόκερο, έλαβε χώρα σε ζωολογικό κήπο κοντά στο Παρίσι.

Όπως ανακοίνωσε η διεύθυνση του ζωολογικού κήπου μέσω Facebook, λαθροθήρες μπήκαν κρυφά το βράδυ της Δευτέρας και σκότωσαν τον Βινς, όπως ονομαζόταν ο ρινόκερος προκειμένου να του αφαιρέσουν τα κέρατα!

Οι φύλακες που βρήκαν το πρωί το νεκρό ζώο, διαπίστωσαν πως οι δράστες είχαν πυροβολήσει τον μικρό ρινόκερο και είχαν κόψει με πριόνι μόνο ένα από τα δύο κέρατα από το κεφάλι του, πιθανότατα γιατί δεν πρόλαβαν.


Ο διευθυντής του ζωολογικού κήπου χαρακτήρισε το περιστατικό «απίστευτο» και δήλωσε πως ο ρινόκερος υπήρξε μια από τις πιο δημοφιλείς ατραξιόν. Ακόμα, όπως είπε τέτοιο βίαιο περιστατικό δεν έχει συμβεί ποτέ ξανά στην Ευρώπη.

Ο Βινς ανήκε στο υποείδος του λευκού ρινόκερου, το οποίο απειλείται με εξαφάνιση. Είχε γεννηθεί σε ζωολογικό κήπο στην Ολλανδία το 2012 και μεταφέρθηκε στο Thoiry το Μάρτιο του 2015.

Ο παγκόσμιος πληθυσμός του νότιου λευκού ρινόκερου, αμέσως μετά το χείλος της εξαφάνισης που είχε φτάσει, αριθμεί τώρα περίπου 20.000 χάρη στις εντατικές προσπάθειες διατήρησης, σύμφωνα με την ομάδα διατήρησης “Save the Rhino”.



Τα ποσοστά λαθροθηρίας ρινόκερων στη Νότια Αφρική, όπου κατοικεί πάνω από το 80 τοις εκατό του παγκόσμιου πληθυσμού ρινόκερου, αυξήθηκαν από 83 κρούσματα το 2008 σε επίπεδα ρεκόρ 1.215 το 2014, αλλά έχουν μειωθεί τα τελευταία δύο χρόνια, σύμφωνα με τα στοιχεία της κυβέρνησης της Νοτίου Αφρικής.



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ