21 Μαρ 2017

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Ημέρες αφιερωμένες στη γενική αλλά και στην εξατομικευμένη ενημέρωση, σχετικά με το πώς η έγκαιρη και σωστή παρέμβαση μπορεί να αποκαταστήσει διαταραχές επικοινωνίας, λόγου, ομιλίας, φωνής, μάσησης ή/και κατάποσης, ήταν η χθεσινή και η σημερινή. Με αφορμή την Ευρωπαϊκή ημέρα Λογοθεραπείας, λογοπεδικοί του τμήματος Λογοθεραπείας του Δήμου Κερατσινίου- Δραπετσώνας πραγματοποίησαν ενημέρωση στην πλατεία Λαού στα Ταμπούρια και στην πλατεία Νίκης στην Αμφιάλη.

Το site του Δήμου μας βρέθηκε στις δυο κεντρικές πλατείες της πόλης και είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τους ανθρώπους του τμήματος. Κατά τις δύο ημέρες ενημέρωσης, μας πληροφόρησε η υπεύθυνη του τμήματος Λογοθεραπείας του Δήμου Λία Κερίκογλου, οι δημότες είχαν την ευκαιρία να θέσουν στους λογοθεραπευτές ερωτήματα και να μοιραστούν τις ανησυχίες τους σχετικά με οποιοδήποτε θέμα της ειδικότητάς τους. Επιπλέον, συζήτησαν μαζί τους κάθε είδους προβληματισμό, καθώς και θέματα διαχείρισης των επιπτώσεων αυτών των διαταραχών στην καθημερινότητά, τόσο των παιδιών όσο και των ενηλίκων (οικογένεια, σχολείο, κοινωνικότητα, αυτοεκτίμηση κ.λπ.).

Η Λ. Κερίκογλου αναφέρθηκε επίσης στο κοινωνικό έργο που προσφέρει το τμήμα Λογοθεραπείας, το οποίο όπως υπογράμμισε «κάθε χρόνο, εδώ και 21 έτη, εμπίπτουν σε αξιολόγηση, συμβουλευτική κατεύθυνση, θεραπεία και επαναξιολόγηση περί τα 500 παιδιά, ενώ παρέχεται δωρεάν εξατομικευμένο πρόγραμμα λογοθεραπείας σε όσους δημότες το χρειάζονται και εφόσον κριθεί αναγκαίο».

Η ίδια τόνισε ότι δίνεται προτεραιότητα στις ευπαθείς ομάδες, ενώ σημείωσε πως το γραφείο προσφέρει τις υπηρεσίες του με στόχο την έγκαιρη ανίχνευση διαταραχών λόγου και ομιλίας, καθώς και την αναγνώριση διαταραχών λόγου μέσω σταθμισμένων τεστ στα Νηπιαγωγεία και τους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου μας .

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής και Προαγωγής Δημόσιας Υγείας του Δήμου Κερατσινίου- Δραπετσώνας, γραφείο Λογοθεραπείας. Διεύθυνση : Μ. Ασίας 143, Κερατσίνι. Τηλέφωνα: 210 4006860- 210 4007372- 210 4006658- 210 4009093, εσωτερικό 134.


Σε ό,τι αφορά την Ευρωπαϊκή Ημέρα Λογοθεραπείας, αξίζει να αναφερθεί πως θεσπίσθηκε το 2004 από τη Μόνιμη Ευρωπαϊκή Επιτροπή Λογοπαθολόγων (CPLOL) και εορτάζεται κάθε χρόνο στις 6 Μαρτίου.

Το θέμα της φετινής Ευρωπαϊκής Ημέρας Λογοθεραπείας, το οποίο επιλέχθηκε από τη Μόνιμη Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Συνδέσμων Λογοπαθολόγων των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (C.P.L.O.L.), ήταν η «Δυσφαγία».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ