10 Μαρ 2017

«Ανάσα» ρευστότητας στον Δήμο Πειραιά

Την αισιοδοξία ότι για πρώτη φορά μετά από σχεδόν 20 χρόνια ο προϋπολογισμός του Δήμου μπορεί να «βγει» έχουν στο Δήμο Πειραιά, μετά την υπερψήφιση από το Δημοτικό Συμβούλιο
συγκεκριμένης ρύθμισης για το χρέος του. Σημειώνεται πως το χρέος που φτάνει στο ύψος των 133 εκατ. ευρώ, εθεωρείτο μη διαχειρίσιμο με τους υφιστάμενους όρους αποπληρωμής.
Συμφωνήθηκε η επέκταση του χρόνου αποπληρωμής κατά 6 χρόνια και ένα σημαντικό «κούρεμα» στο επιτόκιο αποπληρωμής του χρέους, που πλέον θα είναι περίπου 4%. Αυτό δίνει ένα κέρδος περίπου 7 εκατομμυρίων ή μια ανάσα 1.7 εκατ. ευρώ ετησίως.
Βέβαια, όπως σημειώνουν παράγοντες του Δήμου, η όλη ρύθμιση απέχει από το να μπορεί κανείς να υποστηρίξει ότι τα οικονομικά του Δήμου επιστρέφουν σε μια κανονικότητα. Πλην όμως, αν συνυπολογίσει κανείς το γεγονός ότι ο Δήμος Πειραιά θα εισπράττει πλέον το 2.5% επί του τζίρου του ΟΛΠ ως «αποζημίωση» για τη λειτουργία του λιμανιού, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά, διαμορφώνονται οι προϋποθέσεις ώστε ο ισολογισμός του Δήμου να εμφανίζεται ισοσκελισμένος.




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ