7 Μαρ 2017

Έρχεται η «Γαλάτεια» – Που θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού, τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα από τις μεσημβρινές ώρες στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη
δυτική και νότια Πελοπόννησο και από τις βραδινές ώρες στη Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και πιθανώς πρόσκαιρα στις υπόλοιπες περιοχές. Άνεμοι νότιοι νοτιοανατολικοί βαθμιαία έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια.

Την Τετάρτη τα φαινόμενα θα επεκταθούν στις περισσότερες περιοχές της χώρας βαθμιαία όμως τα φαινόμενα στα δυτικά θα εξασθενήσουν.

Την Πέμπτη τα φαινόμενα θα επεκταθούν στα νησιά του Αιγαίου, την Κρήτη, την κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Θεσσαλία και πρόσκαιρα την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική και νότια Πελοπόννησο.

Τα φαινόμενα βαθμιαία την Παρασκευή θα εξασθενήσουν.

Αναλυτικά ο καιρός σήμερα

Αττική


Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από τις βραδινές ώρες σποραδικές καταιγίδες.

Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και βαθμιαία 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 08 έως 16 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από τις βραδινές ώρες πιθανώς να είναι πρόσκαιρα κατά τόπους έντονα.

Άνεμοι: Νοτιοανατολικοί 3 με 4 και βαθμιαία έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 13 βαθμούς κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές από τα δυτικά, ενώ βαθμιαία θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους έντονα. Παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά.

Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ, που βαθμιαία θα γίνουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 06 έως 15 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Τα φαινόμενα από τις μεσημβρινές ώρες θα είναι κατά τόπους έντονα. Τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά.

Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και βαθμιαία στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 08 ως 16 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα από τις απογευματινές ώρες στη νότια Πελοπόννησο και από τις βραδινές ώρες πιθανώς πρόσκαιρα στις υπόλοιπες περιοχές. Παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά από το απόγευμα.

Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και από το βράδυ στα ανατολικά και τα νότια τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 07 έως 17 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από τις βραδινές ώρες πιθανώς να είναι πρόσκαιρα κατά τόπους έντονα.

Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους έντονα.

Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 και από το βράδυ τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 11 έως 18 βαθμούς κελσίου.




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ