14 Μαρ 2017

ΟΛΠ: Η Cosco φέρνει νέα mega deal στον Πειραιά

Προ των πυλών βρίσκονται νέες μεγάλες συμφωνίες για τον ΟΛΠ από την Cosco, οι οποίες αναμένεται να αυξήσουν ακόμα περισσότερο τον όγκο των διακινούμενων φορτίων από το λιμάνι του Πειραιά.

Ειδικότερα, η Cosco ήρθε σε συμφωνία με τις THE Alliance και OCEAN Alliance, οι οποίες από τον προσεχή Απρίλιο θα χρησιμοποιούν τους προβλήτες 2 και 3 του ΟΛΠ ως εμπορευματικούς σταθμούς για τα ευρωπαϊκά και μεσογειακά τους δρομολόγια από την Ασία. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εν λόγω εταιρείες ελέγχουν μαζί εμπορευματικό στόλο που αντιστοιχεί κοντά στο 40% της παγκόσμιας διαθέσιμης μεταφορικής δυναμικότητας!

Σημειώνεται ότι τον προσεχή Ιούνιο παραδίδεται σε λειτουργία και το δυτικό τμήμα του προβλήτα 3, μια επένδυση ύψους 230 εκατ. ευρώ που είχε συμφωνηθεί μεταξύ ελληνικού Δημοσίου και Cosco πριν από την εξαγορά του ΟΛΠ, και με το έργο αυτό ανεβαίνει στα 7,5 εκατομμύρια TEU η ετήσια δυναμικότητα διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων του ΟΛΠ, τη στιγμή που το 2016 ο ΟΛΠ διακίνησε 3,675 εκατομμύρια TEU.

Το μεγάλο στοίχημα πλέον είναι η ποιότητα της εξυπηρέτησης και οι αναβαθμισμένες και αξιόπιστες υπηρεσίες που καλείται να προσφέρει ο ΟΛΠ προκειμένου οι παραπάνω εταιρείες να διακινήσουν απρόσκοπτα από τον Πειραιά ένα μεγάλο μέρος από το τεράστιο μεταφορικό έργο που πραγματοποιούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ