20 Μαρ 2017

Το Google Street View μας μεταφέρει στο εσωτερικό ενός ενεργού ηφαιστείου

Το Google Street View έχει βάλει στόχο να φτάσει σε όλες τις γωνιές της Γης. Την Τετάρτη, το «Street View» της Google θα μεταφέρει τους χρήστες του Διαδικτύου στο εσωτερικό του ενεργού ηφαιστείου Ambrym στον Ειρηνικό Ωκεανό, ένα από τα 82 νησιά του αρχιπελάγους του Βανουάτου.



Συνεργαζόμενη τους εξερευνητές Geoff Mackley και Chris Horsley, η Google προσφέρει στο κοινό της μία όψη του ηφαιστείου που δύσκολα θα μπορούσε να δει κανείς από κοντά.

Έχοντας μαζί τους τον απαιτούμενο εξοπλισμό για να καταγράψουν πλάνα 360 μοιρών, οι δύο άνδρες έφτασαν μέχρι τον ηφαιστειακό κώνο Marum πραγματοποιώντας κατάβαση 400 μέτρων στον «προθάλαμο» του κρατήρα, για να καταγράψουν εντυπωσιακά πλάνα από τη λάβα.

«Είναι σαν να κοιτάει κανείς μέσα στην επιφάνεια του ήλιου», δήλωσε ο Mackley, με τον Horsly από την πλευρά του να προσθέτει ότι ελπίζει μέσα από αυτές τις εικόνες «οι άνθρωποι να συνειδητοποιήσουν σε πόσο όμορφο κόσμο ζούμε».

Ο πληθυσμός του Βανουατού ανέρχεται σε 286.500 κατοίκους, σύμφωνα με εκτιμήσεις του 2016, εκ των οποίων το 94% είναι Μελανήσιοι.

Οι 113 γλώσσες που χρησιμοποιούνται στα νησιά του Βανουάτου κατατάσσουν τη χώρα ανάμεσα σε αυτές με την μεγαλύτερη γλωσσική ποικιλία.
 Σύγκρινε 21 ασφαλιστικές σε 1’ και κέρδισε έως 40%



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ