21 Μαρ 2017

H Αθήνα απειλεί να μην υπογράψει την ιστορική Διακήρυξη των «27» στη Ρώμη

Ένα υψηλό ρίσκο φαίνεται πως θα πάρει η κυβέρνηση μετ΄ατο αδιέξοδο του χθεσινού ναυαγίου στο Eurogroup.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής», η ελληνική κυβέρνηση απείλησε ότι δεν θα υπογράψει το επετειακό κείμενο της Συνόδου της Ρώμης - που περιέχει τα επόμενα βήματα της Ευρώπης των «27».


Πηγές αξιωματούχων κρατών-μελών, τις οποίες επικαλείται η εφημερίδα, σημειώνουν ότι στη χθεσινή συνάντηση των εκπροσώπων των πρωθυπουργών που προετοιμάζουν τη Σύνοδο της Ρώμης στις 25 Μαρτίου, ο Ελληνας εκπρόσωπος ανέφερε πως δεν μπορεί προσώρας να συμφωνήσει με το κείμενο που αναφέρεται στις αξίες της Ε.Ε. και την αλληλεγγύη των κρατών-μελών. Και αυτό αφού η Ελλάδα καλείται να ικανοποιήσει τις μη ρεαλιστικές απαιτήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι επιδίωξη της ελληνικής πλευράς είναι να συμπεριληφθεί στη διακήρυξη μία παράγραφος που να κάνει ρητή αναφορά στα εργασιακά κεκτημένα της Ε.Ε. Με δεδομένο ότι το χθεσινό Eurogroup δεν κατέληξε σε συμφωνία για να επιστρέψει η τρόικα στην Αθήνα, δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο ότι το θέμα θα επανέλθει στο τραπέζι, ανάλογα με το πώς θα εξελιχθούν οι διαπραγματεύσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...