28 Απρ 2017

Ο Κορυδαλλιώτης Νίκος Μητράκος, 1ος Έλληνας μαθητής στην Διεθνή Ολυμπιάδα Φυσικής

Ο μαθητής του 2ου Γενικού Λυκείου Κορυδαλλού Νίκος Μητράκος είναι ο πρώτος Έλληνας που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στη 48η Διεθνή Ολυμπιάδα Φυσικής 2017, που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Ιούνιο στην Ινδονησία.
Ο 17χρονος Νίκος κατέλαβε την πρώτη θέση στην δεύτερη και τελική φάση του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Φυσικής «Αριστοτέλης» 2017. Στη δεύτερη φάση πήραν μέρος 54 πρωτεύσαντες μαθητές και μαθήτριες ανάμεσα σε εκατοντάδες απ΄ όλη την Ελλάδα. Οι πέντε πρώτοι συγκροτούν τη φετινή ελληνική ομάδα και θα εκπροσωπήσουν τη χώρα στον διεθνή διαγωνισμό που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη Yogyakarta της Ινδονησίας, από τις 16 έως τις 24 Ιουλίου.
Ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης, μόλις πληροφορήθηκε το γεγονός, εξέφρασε την επιθυμία να γνωρίσει από κοντά τον πανελληνιονίκη μαθητή Νίκο, τον οποίο και συνάντησε στο γραφείο του μαζί με τον Διευθυντή του 2ου ΓΕΛ Μηνά Μαραγκό.



Αφού εξέφρασε τα συγχαρητήρια και τη χαρά του για την σημαντική αυτή διάκριση, ζήτησε να μάθει λεπτομέρειες για τον διαγωνισμό και την προετοιμασία του Νίκου. Παράλληλα, συνεχάρη τον κ. Μαραγκό, τον καθηγητή της φυσικής κ. Γιάννη Σαράντη και το σχολείο, τον φυσικό κ. Νίκο Λάκκα και την οικογένεια του μαθητή, καθώς και όσους συνέβαλαν στην επιτυχία του. Τόνισε δε ότι «η διάκριση του, είναι διάκριση της ίδιας της πόλης, των εκπαιδευτικών της και της δημόσιας εκπαίδευσης».


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ