2 Απρ 2017

Εγκαίνια του 7ου Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς στο Σ.Ε.Φ.

Ο Δήμαρχος Πειραιά παρευρέθηκε στα εγκαίνια του 7ου Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς που πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 31 Μαρτίου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.


Το 7ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς (31 Μαρτίου, 1 και 2 Απριλίου 2017) διοργανώνεται από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Στρατηγικού Σχεδιασμού, στηρίζεται από τους φορείς του κλάδου και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Στο πλαίσιο του θεσμού πραγματοποιούνται παράλληλα επιστημονικές συζητήσεις, στρογγυλά τραπέζια, ημερίδες και διαγωνισμοί.

Παρούσα στα εγκαίνια ήταν η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Πολιτισμού κα Ειρήνη Νταϊφά, την οποία ευχαρίστησαν οι διοργανωτές για τη συμβολή της, εκ μέρους του Δήμου Πειραιά, στη διοργάνωση.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, στον χαιρετισμό του, τόνισε:
«Κυρίες και κύριοι. Σας καλωσορίσω στην πόλη του Πειραιά. Είναι χαρά μας που είστε σήμερα εδώ και θα εγκαινιάσουμε όλοι μαζί, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, το 7ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς. Ένα Φεστιβάλ που έχει γίνει θεσμός, αναδεικνύει τον θησαυρό της ελληνικής γης, την ελιά και το ελαιόλαδο και συνάμα στηρίζει πολλούς μικρούς παραγωγούς. Ως Δήμος Πειραιά οφείλουμε να στηρίζουμε, στηρίζαμε και θα στηρίζουμε παρόμοιες πρωτοβουλίες, την παραγωγική διαδικασία της χώρας και τους τοπικούς παραγωγούς. Είναι υποχρέωση και είναι ίσως και μία λύση ή ένα μέρος της λύσης στο αδιέξοδο που έχουμε έρθει ως οικονομία, ως χώρα.

Να ευχηθώ καλή επιτυχία στο Φεστιβάλ, να καλέσω από την πλευρά μου όλους τους Πειραιώτες - και όχι μόνο - να βρεθούν αυτό το Σαββατοκύριακο στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, να γευτούν προϊόντα, τοπικές συνταγές με βάση την ελιά και το ελαιόλαδο, να λάβουν μέρος στις παράλληλες εκδηλώσεις, που υπάρχουν και εντάσσονται στο πλαίσιο του θεσμού. Χαίρομαι ιδιαίτερα που εδώ και αρκετά χρόνια διεξάγεται το Φεστιβάλ στο Σ.Ε.Φ. Θέλω να πιστεύω ότι κι εμείς, από την πλευρά μας, κάνουμε ό, τι μπορούμε για να πάνε όλα καλά σε αυτό το θεσμό. Είναι χαρά μας να φιλοξενούμε το Φεστιβάλ και να έχει θετικά αποτελέσματα για τους παραγωγούς αλλά και για την εθνική οικονομία. Σας ευχαριστώ και εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ