18 Απρ 2017

Κατά των μνημείων της Γενοκτονίας των Ποντίων στον Πειραιά η τουρκόφωνη «Birlik»

Περίπου ένα μήνα μετά από εξίσου προκλητικό δημοσίευμα, η τουρκόφωνη εφημερίδα Birlik της Κομοτηνής επανέρχεται με μένος κατά των μνημείων της Γενοκτονίας των Ποντίων.
Αυτή τη φορά στο στόχαστρο βάζει το μνημείο για τη Γενοκτονία που μέλλει να γίνει στον Πειραιά, επαναφέροντας, κατά τη συνήθη πλέον πρακτική της, τη φιλολογία της Άγκυρας ότι δεν υφίσταται γενοκτονία.

«Η Ελλάδα στα πλαίσια των εκδηλώσεων για την 100η επέτειο, θα στήσει στον Πειραιά, μνημείο για τη δήθεν “ποντιακή Γενοκτονία”.

»Η Ελλάδα ισχυριζόμενη πως 353.000 Ρωμιοί της περιοχής της Μαύρης Θάλασσας υπέστησαν “Γενοκτονία” από τους Τούρκους στα έτη 1914-1923, βήμα-βήμα συνεχίζει να εφαρμόζει ένα σχέδιο που θα προκαλέσει αίσθηση στον κόσμο», γράφει η Birlik.

«Το 2019 στα πλαίσια της 100ης επετείου, θα γίνουν εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα και σε διάφορες άλλες χώρες. Οι ετοιμασίες στην Ελλάδα άρχισαν και άρχισαν να στήνονται μνημεία για τη δήθεν “ποντιακή Γενοκτονία” σε όλες τις πόλεις και τους οικισμούς. Ένα από αυτά τα μνημεία στήνεται και στην περιοχή του Πειραιά.

»Το μνημείο το οποίο θα εγκαινιαστεί με τελετή στο λιμάνι της Ζέας στις 19/5/2017, έχει ύψος 7,5 μέτρα και πλάτος 14. Αυτό το πολύ ιδιαίτερο μνημείο ετοιμάζεται από τον ποντιακής καταγωγής καλλιτέχνη Παναγιώτη Τανιμανίδη», καταλήγει το δημοσίευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ