11 Απρ 2017

Οι συσκευές που φουσκώνουν τον λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος

Οι τελευταίοι λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος προκάλεσαν πολλά εγκεφαλικά. Σε παρέες είναι η δευτερη ερώτηση μετά το ''τι κάνεις''. Ψάξαμε και βρήκαμε πως μπορούμε να μειώσουμε το λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος, βρήκαμε μερικά κόλπα για να εξοικονομήσουμε χρήματα.


1. Μην αφήνεις ανοιχτό το ψυγείο.

Αν μπορείς να αντικαταστήσεις το παλιάς τεχνολογίας ψυγείο σου, κάντο. Σε δύο χρόνια θα έχεις κάνει απόσβεση. Όποιο ψυγείο και να έχεις όμως δεν πρέπει να το κρατάς ανοιχτό δίχως λόγο. Το ψυγείο θέλει σταθερή θερμοκρασία, και όταν ανοίγουμε τη πόρτα χάνεται ψυχρότητα, με απότελεσμα να καταναλώνεται μεγαλύτερη ενέργεια για να επανέλθει στα προηγούμενα επίπεδα.



2. Απέφυγε το πιστολάκι μαλλιών.

Μικρό στο μάτι, μεγάλο σε κατανάλωση ενέργειας. Και όμως το πιστολάκι μαλλιών καταναλώνει τεράστια ηλεκτρική ενέργεια, ειδικά όσα είναι τεχνολογίας, της προηγούμενης δεκαετίας.



3. Θερμοσίφωνας.

Αν δεν μπορείς να αντικαταστήσεις το θερμοσίφωνα με ηλιακό, τότε το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να εκμεταλλευτείς το χρόνο που κρατάει ζεστό το νερό. Δηλαδή μην ανάβεις θερμοσίφωνα εάν πρόκειται να χρησιμοποιήσεις ζεστό νερό πολύ αργότερα.

4. Η μαγική τοστιέρα.

Κάθε φορά που ανοίγεις το φούρνο είναι σαν να πετάς ευρώ από το πορτοφόλι σου. Αν το μέγεθος της τροφής που θα ζεστάνεις μπορέι να εξυπηρετηθεί από τοστιέρα, χρησιμοποίησε αυτή τη μαγική συσκευή. Χρειάζεται ελάχιστη ενέργεια για να ζεσταθεί.

5. Άλλαξε λάμπες.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ