11 Απρ 2017

Έκθεση έργων φοιτητών Ελλάδας-Γερμανίας στην Καστέλα

Η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Πολιτισμού κα Ειρήνη Νταϊφά παρευρέθηκε χθες, στα εγκαίνια της έκθεσης έργων φοιτητών – καλλιτεχνών από την Ελλάδα και τη Γερμανία, στο Κέντρο Τέχνης Καστέλας.

Η έκθεση εντάσσεται στο πλαίσιο των παράλληλων πολιτιστικών δράσεων για την έκθεση documenta 14, έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά και θα διαρκέσει έως τις 28 Απριλίου.

Η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Πολιτισμού κα Ειρήνη Νταϊφά, δήλωσε:

«Είμαστε στο «Kastela art center» της οικογένειας του κ. Νίκου Βερνίκου. Είναι ένας υπέροχος χώρος ο οποίος συνήθως πρωτοτυπεί σε ό,τι αφορά το χώρο της τέχνης.

Αυτήν την φορά με μεγάλη μας χαρά ως Δήμος Πειραιά συμμετέχουμε και φιλοξενούμε, εν μέρει μαζί με τον κ. Βερνίκο, εκθέσεις καινούργιων καλλιτεχνών με πολύ πρωτότυπες ιδέες οι οποίες είναι μια συνέργεια μεταξύ της Σχολής Καλών Τεχνών της Ελλάδος και της αντίστοιχης Σχολής Καλών Τεχνών του Βερολίνου. Συμμετέχουν πάρα πολλά παιδιά, είναι νέοι άνθρωποι και ως επί το πλείστον είναι τέχνη την οποία κάνουν εκείνη την ώρα. Είναι μοντέρνες απόψεις, φρέσκες ιδέες και είναι το μέλλον στο χώρο της τέχνης».

Ο ιδρυτής του Κέντρου Τέχνης Καστέλας κ. Νίκος Βερνίκος, ανέφερε:

«Έχω σαν στόχο, επειδή πιστεύω ότι ο πολιτισμός είναι το μεγαλύτερο κεφάλαιο που υπάρχει στον τόπο μας, να προσφέρω κι εγώ κάτι στην πολιτιστική ζωή του Πειραιά. Έτσι, αγόρασα αυτό το χώρο, τον έφτιαξα, έβαλα μέσα τη συλλογή μου της σύγχρονης τέχνης και το παραχωρώ δωρεάν σε όποιον θέλει να κάνει κάτι το οποίο θα είναι προς το κοινό. Δεν είναι μουσείο, δεν είναι ανοιχτό προς το κοινό, παρά μόνο όταν κάποιος αποδέχεται την προσφορά μου και δημιουργεί κάτι. Έτσι συνέβη κι εδώ που οι Σχολές Καλών Τεχνών Βερολίνου και Αθήνας δέχθηκαν το χώρο και προσκάλεσαν 25 φοιτητές από το Βερολίνο και 25 από την Αθήνα για να αυτοσχεδιάσουν και να κάνουν έργα στο πλαίσιο της documenta που έγινε για να φέρει πιο κοντά τους λαούς της Γερμανίας και της Ελλάδος».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ