30 Απρ 2017

Τρείς μαγικοί προορισμοί κοντά στην Αθήνα για να κάνετε βόλτα την Πρωτομαγιά

Η Αθήνα μπορεί να είναι μια πολύβουη μεγαλούπολη, αλλά έχει την τύχη να έχει σε απόσταση αναπνοής αρκετούς επίγειους παραδείσους. Τι λέτε; Δεν κάνετε μια βόλτα ανήμερα την Πρωτομαγιά;

Βουνό και θάλασσα συνδυάζονται και ξεδιπλώνονται μπροστά σας και σας προσκαλούν να ταξιδέψετε και να ανανεώσετε τη διάθεση σας, μπαίνοντας σε ζώνες οξυγόνου και αφήνοντας πίσω τη βαβούρα της πόλης.

Αποδράστε σε έναν από τους παρακάτω τρεις προορισμούς και φτιάξτε το καλύτερο πρωτομαγιάτικο στεφάνι!

Πάρνηθα

Αν επιλέξετε να πάρετε τα όρη, τότε η Πάρνηθα είναι ο πρώτος προορισμός που μπορείτε να εξερευνήσετε, καθώς δίνει την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να ανακαλύψουν τις ομορφιές της φύσης. Εκεί ο χρόνος περνά ευχάριστα μέσα από μια σειρά δραστηριοτήτων, όπως η πεζοπορία σε χωμάτινους δρόμους. Βρείτε το καταφύγιο Μπάφι, που ανεγέρθηκε το 1933 και μπείτε σε έναν άλλο μαγικό κόσμο, αυτόν του καταπράσινου δάσους. Χαλαρώστε ακούγοντας το θρόισμα και απολαύστε το πικ νικ στο ξέφωτο. Μετά το Μπάφι θα βρείτε το καταφύγιο Φλαμπούρι, το δεύτερο οργανωμένο καταφύγιο της Πάρνηθας, που έχει επίσης εστιατόριο, χώρο για διαμονή και διοργανώνει δραστηριότητες.



Τα βασιλικά κτήματα Τατοΐου

Ενας από τους μεγαλύτερους διασωθέντες πνεύμονες της Αττικής, 15 χιλιόμετρα βόρεια της Αθήνας, με μια έκταση περίπου 47.000 στρεμμάτων. Ενα υπέροχο τοπίο, με δάση και πυκνή βλάστηση, δρόμους και μονοπάτια χωμάτινα, αλλά και κάποια ξέφωτα, που είναι εξαιρετικά για παιχνίδι και πικ - νικ. Ενα αυθεντικό φυσικό περιβάλλον, στο οποίο θα συναντήσετε την ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας, μέσα από τις κτιριακές εγκαταστάσεις.




Σούνιο

Το νοτιότερο σημείο της Αττικής, το οποίο συνδυάζει την ομορφιά του αρχαιολογικού του χώρου με τη θέα στο Αιγαίο πέλαγος και για να το «φτάσετε», θα κάνετε μια ξεχωριστή και χαλαρωτική διαδρομή δίπλα από τις πιο γνωστές παραλίες της Αττικής, όπως η Βάρκιζα και το Λαγονήσι. Γνωρίστε την ελληνική μυθολογία, περιηγηθείτε στον αρχαιολογικό χώρο, θαυμάστε τον επιβλητικό Ναό του Ποσειδώνα και φωτογραφηθείτε κάτω από αυτόν. Το Σούνιο είναι μια εναλλακτική πρόταση για εκδρομή την ημέρα της Πρωτομαγιάς! Στο τέλος της περιήγησης σας, ολοκληρώστε τη βόλτα με ένα γεύμα σε ταβέρνες της περιοχής που προσφέρουν εκλεκτούς θαλασσινούς μεζέδες.



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ