29 Απρ 2017

Πόσο «καίει» ο Πειραιάς: Στοιχεία για το ρεύμα που πληρώνει ο Δήμος για να φωτίζει δρόμους, πλατείες και κτίρια

Για πρώτη φορά έρχονται στοιχεία στη δημοσιότητα για το πεπαλαιωμένο δίκτυο ηλεκτροφωτισμού του Πειραιά.
Από όσα έγιναν γνωστά στο δημοτικό συμβούλιο, η πόλη αυτή τη στιγμή ηλεκτροδοτείται με 16 χιλιάδες λαμπτήρες πυρακτώσεως (σ.σ. όχι οικονομικούς) οι οποίοι έχουν «ξεμείνει» σε δρόμους και πλατείες εδώ και χρόνια. Αποτέλεσμα; Ο Δήμος Πειραιά να πληρώνει ετησίως για οδοφωτισμό περίπου 2 εκ. ευρώ και για τα δημοτικά κτίρια περίπου 1 εκ. ευρώ κάνοντας ταυτόχρονα μεγάλη προσπάθεια να περιορίσει τις δαπάνες του.

Ωστόσο, θα έχετε παρατηρήσει ότι το τελευταίο διάστημα, ιδίως στο κέντρο της πόλης, υπάρχει έντονη κινητικότητα ως προς αυτό το θέμα. Ο Στέλιος Γαϊτανάρος, Αντιδήμαρχος Δημοτικής Περιουσίας και Κτηματολογίου και Μηχανολογικού – Ηλεκτρολογικού, σε συνεργασία με το λιγοστό αλλά έμπειρο προσωπικό της διεύθυνσης, προχωρούν στην υλοποίηση ενός προγράμματος αντικατάστασης και εκσυγχρονισμού του ηλεκτροφωτισμού του Πειραιά. Αυτό περιλαμβάνει έξυπνα φωτιστικά δρόμου, κόμβους συλλογής δεδομένων και λογισμικό τηλε-διαχείρισης του οδικού φωτισμού.

stayros_gaitanaros

Το επόμενο διάστημα επίσης, θα ελεγχθούν οι χρονοδιακόπτες για να μην ανάβουν ανεξέλεγκτα οι λάμπες και θα καταγραφούν τα προβληματικά σημεία, εκεί δηλαδή που χρειάζεται περισσότερη ενίσχυση σε φωτισμό. Προβληματισμός επικρατεί επίσης για τα εναέρια καλώδια ρεύματος, τα οποία δεν βρίσκονται στην καλύτερή τους κατάσταση και επιθυμία της υπηρεσίας είναι να υπογειοποιηθούν, όπου αυτό είναι εφικτό.

Να σημειωθεί ότι πριν μερικούς μήνες κατ’ εντολή του αρμόδιου Αντιδημάρχου κ. Στέλιου Γαϊτανάρου, τα συνεργεία Ηλεκτρολογικού – Μηχ/κού του Δήμου Πειραιά αποκατέστησαν εκτεταμένες βλάβες του δικτύου ηλεκτροφωτισμού στις περιοχές Χατζηκυριακείου – Φρεαττύδας και Πειραϊκής.
http://koinoniki.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ