28 Απρ 2017

Ολοκληρώθηκε η ημερίδα του Εμπορικού Σύλλογου Πειραιώς με θέμα «Προτάσεις Διατροφής, Διαχείριση Άγχους και Σωματική Άσκηση»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα που διοργάνωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς με θέμα «Προτάσεις Διατροφής, Διαχείριση Άγχους και Σωματική Άσκηση», την Τετάρτη 26 Απριλίου στο ΕΒΕΠ, στο πλαίσιο των ευρύτερων δράσεων στήριξης των μελών του και ανταποκρινόμενος στις σύγχρονες ανάγκες τους.

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς Νίκος Μανεσιώτης, απευθύνοντας σύντονο χαιρετισμό, μεταξύ άλλων ανέφερε ότι δεδομένων των αντίξοων συνθηκών που βιώνουμε στην καθημερινότητά μας, η υγιεινή διατροφή και η σωματική άσκηση είναι μονόδρομος για τη διατήρηση μιας ισορροπημένης ζωής, που βοηθά και στη λήψη σωστότερων αποφάσεων.

Η κα Ιωάννα Κοντελέ, Διαιτολόγος Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, ανέπτυξε την ενότητα «Πως να οργανώσετε μια ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή όταν εργάζεστε» όπου αναφέρθηκε στα οφέλη και το ρόλο της ισορροπημένης διατροφής. Παρουσίασε τις ομάδες τροφίμων, προτάσεις ημερήσιας διατροφής πριν και μετά την εκγύμναση, το ρόλο της ενυδάτωσης του οργανισμού και τη χρησιμότητα των συστατικών των τροφών.

Ο Δημήτρης Βουδούρης, Καθηγητής Φυσικής Αγωγής, ανέπτυξε το θέμα «Κουνήσου από τη θέση σου - Ευκαιρίες άσκησης» όπου παρουσίασε τα οφέλη της συχνής φυσικής δραστηριότητας και άσκησης για την προαγωγή της υγείας και ευρωστίας.

Η Δρ. Μαργαρίτα-Αγγελική Σχινά, Κλινική Ψυχολόγος, Επιστημονική υπεύθυνη Κέντρου Εκπαίδευσης και Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών μίλησε για τις «Τεχνικές διαχείρισης του στρες στην εργασία», όπου παρουσίασε πρακτικούς τρόπους διαχείρισης των συναισθημάτων του άγχους, ώστε να μετριαστεί και να μετατραπεί, από ανασταλτικός παράγοντας της ζωής μας, σε κινητήρια δύναμη για την επίτευξη των προσπαθειών μας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιώς κ. Γ. Μπενέτος, ο Πρόεδρος της ΟΕΣΑΟΝΝΑ κ. Π. Πολιτάκης, ο Πρόεδρος του ΣΒΑΠ κ. Δ. Μαθιός, ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Εφοδιαστών Πλοίων & Εξαγωγέων κ. Ν. Μαυρίκος, ο Πρόεδρος του ΣΕΑΔΠ κ. Γ. Μιχαηλίδης, μέλη διοικητικών συμβουλίων εμπορικών συλλόγων και φορέων και πολλά μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ