8 Απρ 2017

ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΟ ΠΕΡΑΜΑ

Ο καρκίνος του μαστού είναι η συχνότερη κακοήθεια που εμφανίζεται στις γυναίκες της χώρας μας. Ο αριθμός των νέων περιστατικών κάθε χρόνο υπολογίζεται στις 5.000.

Παρόλη την υψηλή συχνότητα της, η ασθένεια απειλεί ολοένα και λιγότερο τη ζωή και την ποιότητα της, τόσο εξαιτίας των σημαντικών προόδων της ιατρικής επιστήμης που οδήγησαν σε πιο αποτελεσματικές και περισσότερο εξατομικευμένες θεραπευτικές παρεμβάσεις, όσο και γιατί ο αριθμός των γυναικών που υποβάλλονται σε προληπτικές εξετάσεις συνεχώς αυξάνει, με αποτέλεσμα να ανακαλύπτεται ο καρκίνος σε πρώιμα στάδια, τότε που οι θεραπείες είναι πιο αποτελεσματικές και μπορεί να οδηγήσουν στην ίαση.

Η καλύτερη εξέταση για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού είναι η μαστογραφία. Ο τακτικός προληπτικός έλεγχος με μαστογραφία μειώνει τη θνησιμότητα από την ασθένεια σε ποσοστό που φθάνει το 30%. Η εξέταση είναι ανώδυνη, διαρκεί ελάχιστο χρόνο και με τα νέα μηχανήματα που η δόση ακτινοβολίας είναι εξαιρετικά χαμηλή.

Στo πλαίσιο αυτής της προσπάθειας και μετά από πρόσκληση και φιλοξενία του Τμήματος Κοιν. Πολιτικής Προστασίας & Προαγωγής Υγείας του Δ. Περάματος, η μονάδα μαστογράφου θα βρίσκεται, την Τρίτη 25, Τετάρτη 26 & και Πέμπτη 27 Απριλίου 2017, στον Δήμο Περάματος, Δημοτικά ιατρεία (σταθμός Α΄ Βοηθειών), θα γίνει δωρεάν μαστογραφικός έλεγχος, από την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία μετά από χορηγία και συνεχή υποστήριξη της εταιρείας καλλυντικών AVON.

Τηλέφωνα για ραντεβού: 210/4092302 (9.00-13.00). Τα ραντεβού θα κλείνονται από 18 Απριλίου με σειρά προτεραιότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...