6 Απρ 2017

Γιατί μπήκε «λουκέτο» πέντε ημερών στα μαγαζιά του Φώτη Σεργουλόπουλου

Η υπόθεση αφορά σε έλεγχο που είχε γίνει στις 23 Ιουλίου 2016 σε μία εκ των επιχειρήσεων του παρουσιαστή, όπου διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν εκδοθεί τρεις αποδείξεις ύψους 130 ευρώ έκαστη και βεβαιώθηκαν ορισμένες φορολογικές παραβάσεις.


Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων αποφάσισε να μπει προσωρινό «λουκέτο» πέντε ημερών στα καταστήματα του Σεργουλόπουλου «ARTISANAL» και «SHAMONE», ενώ οι παραβάσεις αυτές θα μπορούσαν να επιφέρουν την αναστολή λειτουργίας τους για διάστημα από τρεις έως 20 ημέρες.

Ο παρουσιαστής προσέφυγε στη δικαιοσύνη κατά της απόφασης, η οποία εκδικάστηκε και στις 23 Μαρτίου εκδόθηκε η τελεσίδικη και μη εφέσιμη απόφαση, που δικαιώνει την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Έχοντας στα χέρια της την απόφαση του δικαστηρίου, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων εφάρμοσε το μέτρο της προσωρινής αναστολής λειτουργίας των δύο επιχειρήσεων.

Ο ίδιος πάντως ο Φώτης Σεργουλόπουλος, αναφέρει στη σελίδα του στο Facebook ότι η απόφαση λήφθηκε «κατόπιν διαδικασιών, συνοπτικών και εξαιρετικά εσπευσμένων».

Ισχυρίζεται, δε, ότι δεν έχει εκδικαστεί η προσφυγή που έχει καταθέσει. «Η απόφαση αυτή εκδόθηκε με ασυνήθιστη σπουδή, κατά τρόπο ανακόλουθο, πριν την εκδίκαση της προσφυγής, την οποία η επιχείρηση άσκησε, με λόγους ουσιαστικά και νομικά βάσιμους και σύμφωνα με τις προβλεπόμενες νόμιμες διαδικασίες», γράφει ο παρουσιαστής.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ