22 Απρ 2017

Σενάριο για ηχηρή επιστροφή προπονητή στον Ολυμπιακό

Μόνο κοινό μυστικό δεν αποτελεί ότι ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε αναζήτηση εγνωσμένης αξίας προπονητή, ο οποίος θα είναι έτοιμος για να αναλάβει τα ηνία της ομάδας νωρίς το καλοκαίρι μια και αναμένεται η επόμενη σεζόν να είναι αληθινός Γολγοθάς για τους Πειραιώτες.

Αν επιβεβαιωθεί το σενάριο για τη διεξαγωγή πλέι οφ με έξι ομάδες από τη νέα σεζόν, τον Ολυμπιακό περιμένει μια χρονιά με περισσότερα από 60 παιχνίδια και γι' αυτό ο μεγάλος στόχος των ανθρώπων του Ολυμπιακού δεν είναι άλλος από το να έχει βρεθεί ο "εκλεκτός" για τον ερυθρόλευκο πάγκο το αργότερο μέχρι τα μέσα Μαΐου, ώστε να προλάβει να ενημερωθεί για τα πάντα σχετικά με την ομάδα και στη συνέχεια να ...φτιάξει βαλίτσες για την προετοιμασία.

Πάντως, όπως όλα δείχνουν μέχρι στιγμής, τα πάντα έχουν "παγώσει" στο ...μέτωπο αυτό και μόνο να πει κάποιος ότι ο Ολυμπιακός βρίσκεται κοντά σε κάποιον από τους στόχους του δεν μπορεί. Ασφαλώς, ρόλο στο συγκεκριμένο γεγονός διαδραματίζει το ότι άπαντες στο Λιμάνι περιμένουν να δουν πώς θα τα πάει τελικά ο Τάκης Λεμονής και αν θα καταφέρει στο τέλος της σεζόν να φέρει το πολυπόθητο νταμπλ, στόχος που μοιάζει εξαιρετικά δύσκολος, πάντως, τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

Στο πλαίσιο αυτό και με δεδομένο πως οι Γάλλοι τεχνικοί που προσέγγισε πριν από λίγο καιρό ο Ολυμπιακός (Γκαρντ και Μοντανιέ) δεν δείχνουν διατεθειμένοι να δεσμευτούν από τον Μάιο, στο τραπέζι των συζητήσεων στο Λιμάνι λέγεται πως έπεσε ξανά το όνομα του Μάρκο Σίλβα και το ενδεχόμενο επαναπροσέγγισης με τον (ομολογουμένως επιτυχημένο) πρώην τεχνικό της ομάδας!

Ο μόλις 39 ετών τεχνικός αφότου έδειξε την αξία του στη Σπόρτινγκ και τον Ολυμπιακό, συνεχίζει εξίσου καλά και στην Αγγλία, έχοντας αναλάβει ένα πάρα πολύ βαρύ και δύσκολο έργο. Να κρατήσει τη Χαλ στη μεγάλη κατηγορία. Μέχρι στιγμής τα πάει πολύ καλά και δείχνει ότι μπορεί να τα καταφέρει, όμως στο ανοιχτό ενδεχόμενο του υποβιβασμού πολύ δύσκολα θα παραμείνει στις "Τίγρεις" και για τη νέα σεζόν.

Στην περίπτωση αυτή, σκέφτηκαν από το Λιμάνι ότι θα μπορούσαν να επαναπροσεγγίσουν τον Πορτογάλο προπονητή, όμως τα μηνύματα που ήρθαν από το Νησί μόνο ευχάριστα σχετικά με το ενδεχόμενο αυτό δεν ήταν. Όχι γιατί ο Σίλβα δεν θέλει να ακούσει ξανά για Ελλάδα και Ολυμπιακό, αλλά επειδή πρόλαβε και "έφτιαξε όνομα" στην Αγγλία και πλέον, θεωρείται ένας από τους πιο περιζήτητους τεχνικούς στο Νησί!

Η εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι ακόμα κι αν υποβιβαστεί στο τέλος η Χαλ, ο Σίλβα έχοντας νικήσει η ομάδα του τις Γιουνάιτεντ, Λίβερπουλ Σουόνσι και Γουέστ Χαμ, θα βρει πολύ εύκολα δουλειά ξανά σε κάποιον πάγκο ομάδας της Πρέμιερσιπ κι έτσι είναι μάλλον αδιανόητο να πιστέψει οποιοσδήποτε ότι μπορεί να δελεαστεί από το ενδεχόμενο της επιστροφής του στο ελληνικό πρωτάθλημα…

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ