5 Απρ 2017

Δυναμική επέκταση του νοσοκομείου Metropolitan στις διεθνείς αγορές

Επέκταση ακόμα και σε διεθνείς αγορές επιδιώκεται πλέον μετά την σημαντική επενδυτική ενίσχυση του νοσοκομείου Metropolitan.


Αυτό είναι εμφανές και επισήμως, από την ανακοίνωση του νοσοκομείου, ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρίας «Περσεύς Υγειονομική Μέριμνα Α.Ε.» υπέγραψε δεσμευτική συμφωνία με τη Hellenic Healthcare S.a.r.l, ενός οχήματος που ελέγχεται από τον διεθνή διαχειριστή κεφαλαίων CVC Capital Partners για την είσοδο της CVC στη μετοχική σύνθεση της εταιρείας με πλειοψηφικό ποσοστό.

Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας θα συνεχίσουν να ηγούνται αντίστοιχα οι Βασίλης Θεοχαράκης και Δημήτριος Σπυρίδης, γεγονός σημαντικό για την μελλοντική πορεία του Metropolitan, λόγω της εμπειρίας και της γνώσης τους.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της εταιρείας:
«Το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας «Περσεύς Υγειονομική Μέριμνα Α.Ε.» είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι υπεγράφη δεσμευτική συμφωνία μεταξύ των μεγαλύτερων μετόχων της Εταιρείας και της Hellenic Health Healthcare S.a.r.l, ενός οχήματος που ελέγχεται από τον διεθνή διαχειριστή κεφαλαίων CVC Capital Partners (εφεξής «CVC») για την είσοδο της CVC στην μετοχική σύνθεση της Εταιρείας με πλειοψηφικό ποσοστό. Οι μεγαλύτεροι μέτοχοι και ιδρυτές του Metropolitan, κύριοι Βασίλειος Θεοχαράκης και Δημήτριος Σπυρίδης θα επαναεπενδύσουν στην Hellenic Healthcare σαν μέτοχοι μειοψηφίας, και θα συνεχίσουν να ηγούνται της Εταιρείας σαν Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος αντίστοιχα.
Η CVC αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους επενδυτικούς οργανισμούς ιδιωτικών κεφαλαίων παγκοσμίως με σημαντικές επενδύσεις στον χώρο της υγείας, και ειδικότερα στον τομέα των ιδιωτικών κλινικών, στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια (μεταξύ άλλων στην Ισπανία, Γαλλία και Ιταλία) ενώ τα υπό διαχείριση κεφάλαια ανέρχονται σήμερα σε 88 δις δολάρια παγκοσμίως. Η επένδυση αυτή θα προσδώσει στον Εταιρεία και τον Όμιλό του Metropolitan Hospital περαιτέρω οικονομική ευρωστία, η οποία, σε συνδυασμό με την υψηλή τεχνογνωσία και εμπειρία της Διοικητικής μας ομάδας φιλοδοξούμε να καταστήσει το Metropolitan Hospital ηγετικό πάροχο υπηρεσιών υγείας στην Ελλάδα.
Σε μια περίοδο παρατεταμένης οικονομικής κρίσης στην χώρα μας, η εμπιστοσύνη ενός από τους μεγαλύτερους οικονομικούς οίκους αποδεικνύει ότι, χάρη στις προσπάθειες της Διοίκησης, των ιατρών αλλά και του ανθρώπινου δυναμικού, το Metropolitan Hospital βρίσκεται στην κορυφή των παρόχων υπηρεσιών υγείας στην Ελλάδα. Η διαρκής προσπάθεια αξιοποίησης και προσέλκυσης επιστημονικού προσωπικού εγνωσμένης αξίας, η προσήλωση σε επενδύσεις νέων ιατρικών τεχνολογιών και η αφοσίωσή μας στην παροχή υπηρεσιών υγείας υψηλού επιπέδου δικαιώνονται από την πολυετή εμπιστοσύνη των ασθενών μας και αποτελούν εφόδιο για την σχεδιαζόμενη επέκταση των υπηρεσιών μας τόσο στην εγχώρια όσο και στην διεθνή αγορά.
Η συμφωνία αυτή είναι επιβράβευση μιας συνολικής προσπάθειας πολλών ετών τόσο από την Διοίκηση της εταιρίας όσο και από το ιατρικό, νοσηλευτικό, επιστημονικό και διοικητικό προσωπικό του Metropolitan Hospital που το τοποθέτησαν στην πρώτη γραμμή των παρόχων υπηρεσιών υγείας στην Ελλάδα. Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τους εργαζομένους μας, τους συνεργάτες μας ιατρούς και – κυρίως – τους εκατοντάδες χιλιάδες ασθενείς μας στην Ελλάδα και το εξωτερικό ότι η σημερινή Διοίκηση της εταιρίας, με την πολυετή εμπειρία της, θα συνεχίσει να οδηγεί το Metropolitan Hospital στην ανοδική του πορεία, στηριζόμενη στο ίδιο ανθρώπινο δυναμικό που μας βοηθάει τόσα χρόνια να υλοποιήσουμε τους υψηλούς στόχους μας».

limani24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ