18 Απρ 2017

Διαμάχη Stallone και Warner Bros

Μήλον της έριδος έγινε για τον Sylvester Stallone και την εταιρεία παραγωγής Warner Bros η ταινία του 1993 «Demolition Man». Ο ηθοποιός ισχυρίζεται ότι η εταιρεία παραγωγής σκόπιμα απέκρυψε κέρδη της ταινίας και επιδιώκει να κλείσει την ιστορία με αρνητικούς ισολογισμούς.


Στην επιστημονικής φαντασίας ταινία του 1993 ο Stallone υποβάλλεται σε κρυοσηντήρηση και ξυπνάει μετά από δεκαετίες για να αποδώσει δικαιοσύνη. Ο ηθοποιός τώρα ξυπνάει από έναν διαφορετικό λήθργο και διεκδικεί διαφυγόντα κέρδη από την εταιρεία.

Ο Stallone δια μέσω της εταιρείας του Rogue Marble κατέθεσε αγωγή απαιτώντας χρήματα και κατηγορώντας την εταιρεία παραγωγής για απάτη. Η καταγγελία κατατέθηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λος Άντζελες και ισχυρίζεται ότι απαιτεί μία πληρέστερη λογιστική αναφορά για τα κέρδη της ταινίας Demolition Man, στην οποία πρωταγωνίστησε μαζί με τον Γουέσλεϊ Σνάιπς και την Σάντρα Μπούλοκ.

Οι εισπράξεις της ταινίας κατά την κυκλοφορία της στις αίθουσες ανήλθαν σε 58 εκατ. δολάρια, ενώ οι πωλήσεις της στα βίντεο κλαμπ ξεπέρασαν κατά πολύ το ποσό αυτό.

Η Warner Bros., είναι η εταιρεία η οποία είχε αναλάβει την διανομή της ταινίας του 2015 «Κριντ: Η γέννηση ενός θρύλου», η οποία χάρισε στον ηθοποιό μία υποψηφιότητα για Όσκαρ. Ωστόσο ο 70χρονος Stallone πιστεύει ότι η στιγμή είναι η κατάλληλη να προχωρήσει σε μία τέτοια ενέργεια καθώς πρόθεσή του είναι να βοηθήσει και άλλους στην κοινότητα των δημιουργών.

«Ως γνωστόν η εταιρεία παραγωγής είναι άπληστη. Σε αυτό περιλαμβάνονται και οι οριστικές και προφανώς εσκεμμένες ανειλικρινείς δηλώσεις σε βάρους ενός διεθνώς αναγνωρισμένου ταλέντου. Η WB αποφάσισε απλά ότι δεν πρόκειται να δώσει λογαριασμό στην Rogue Marble για την ταινία, και για πολλά χρόνια κράτησε τα χρήματα που όφειλε στην Rogue Marble λέγοντας μάλιστα ότι δεν της οφείλει τίποτα από τα κέρδη», αναφέρεται στην καταγγελία σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Μήνυση όμως κατά του Stallone κατέθεσε και η εταιρεία παραγωγής, στην οποία ισχυρίζεται ότι ο ηθοποιός είχε υπογράψει συμβόλαιο με βάση το οποίο θα έπαιρνε 15% από τα ακαθάριστα κέρδη της ταινίας όταν η ταινία έφτανε τα 125 εκατ. δολάρια, στη συνέχεια αυτό θα διαμορφώνονταν σε 17,5% όταν θα ξεπερνούσε τα 200 εκατ. δολάρια και όταν ξεπερνούσε τα 250 εκατ. δολάρια η συμμέτοχή του στα κέρδη θα έφτανε στο 20%.

Ωστόσο, η εταιρεία αναφέρει, πως η ταινία δεν ξεπέρασε σε κέρδη τα 125 εκατ. δολάρια, οπότε ο Stallone δικαιούται το 15% αυτών. Ο Stallone πάντως υποστηρίζει ότι από το 1997 και μετά δεν πήρε τίποτα από τα κέρδη της ταινίας μέχρι το 2014 που ζήτησε να του δοθεί λογαριασμός.

Τον Ιανουάριο του 2015 η εταιρεία του απάντησε ότι η ταινία ήταν ελλειμματική και τότε η εταιρεία του Σταλόνε αμφισβήτησε την εγκυρότητα των στοιχείων. Τότε η WB του απέστειλε μία ακόμα επιστολή μαζί με μία επιταγή ύψους 2,8 εκατ. δολαρίων.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...