3 Απρ 2017

Tips για το Πασχαλινό τραπέζι που θα πιάσουν τόπο

Το Πάσχα έρχεται… και όλοι το περιμένουμε πώς και πώς για να ξεκουραστούμε, να μαζευτούμε με φίλους και συγγενείς, να φάμε, να πιούμε και να το κάψουμε με όλες τις έννοιες.

Κι επειδή τον φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν, εδώ είναι μερικά έξυπνα tips για ένα πασχαλινό τραπέζι που θα μας βγάλει ασπροπρόσωπους… χωρίς να μας βγάλει το λάδι!

Το στρώσιμο: Ναι στο χρώμα, όχι στη φασίνα!

Τα χρωματιστά πιάτα και ποτήρια μιας χρήσης είναι το απόλυτο must του πασχαλινού τραπεζιού. Δίνουν χρώμα και μας γλιτώνουν από το πλύσιμο μετά.

Άλλωστε όλοι έχουμε ανάγκη αυτές τις μέρες να περάσουμε τον ελεύθερο χρόνο μας με τους αγαπημένους μας και όχι στην κουζίνα.

Η ψησταριά: Το καλό ψήσιμο από τη φωτιά φαίνεται…

Ξεκινάμε από τα βασικά: Απλώνουμε μια στρώση άμμο και μετά τακάρβουνα στην ψησταριά. Τοποθετούμε τη σχάρα μόλις τα κάρβουνα κοκκινίσουν, αλλά προσοχή… βάζουμε τα κρέατα μόνο όταν τα κάρβουνα ασπρίσουν!

Επειδή η καλύτερη ώρα του πασχαλινού τραπεζιούείναι η προετοιμασία και το τσίμπημα πάνω από την ψησταριά, βάζουμε το φαγητό στη σχάρα ότανέρθουν όλοι οι καλεσμένοι καιόχι πριν!

Το κρέας: Πότε το λαδώνουμε, πότε το αλατίζουμε

Δεν λαδώνουμε ποτέ το κρέας πριν τοψήσιμο, το αφήνουμε να ψηθεί με το δικό του λίπος. Το αλατίζουμε λίγο πριν το βγάλουμε από τη θράκα, για να παραμείνει ζουμερό!

Το μάζεμα: Όταν το τραπέζι έχει τον αμάζευτο

Ήπιαμε, φάγαμε, σκάσαμε… ποιος μαζεύει το τραπέζι;
Με τη σωστή οργάνωση, γίνεται παιχνίδι. Ξεχωρίζουμε τα αποφάγια για τα αδέσποτα ζωάκια… και με μια κίνηση τα πετάμε όλα στη σακούλα σκουπιδιών. Δεν πλένουμε τίποτα και αφού είναι όλα πλαστικά και ανακυκλώνονται…τα πετάμε σε ένα μπλε κάδο!

Μπείτε ΕΔΩ: και κερδίστε από τα OKI DOKI τα χρωματιστά ποτηράκια μιας χρήσης για το πασχαλινό τραπέζι, τα κάρβουνα για το ψήσιμο και τις σακούλες σκουπιδιών που βγαίνουν με ένα τράβηγμα και θα κάνουν το μάζεμα παιχνίδι!

Καλό Πάσχα λοιπόν… και ακόμα καλύτερο ψήσιμο!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ