22 Μαΐ 2017

Τα 2α «Γεφύρια» στη Δραπετσώνα πέρασαν στην ιστορία

Τα 2α «Γεφύρια» της νεολαίας της Ένωσης Ποντίων Πειραιώς-Κερατσινίου-Δραπετσώνας είναι πια γεγονός. Με ζήλο, μεράκι και νεανικό παλμό τα ιδιαίτερα δραστήρια μέλη του συλλόγου φρόντισαν όλες τις λεπτομέρειες της βραδιάς, έχοντας στο πλευρό τους τα μέλη της Διοίκησης και τους γονείς, που ανέλαβαν θέσεις από ψήστες μέχρι κουζίνα και σέρβις, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι αποτελούν όλοι μέλη μιας μεγάλης οικογένειας.





Οι φίλοι που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των νιάτων, το Σάββατο 6 Μαΐου, διασκέδασαν με τους εξαίρετους καλλιτέχνες Στάθη Πορφυρίδη, Στάθη Τσαϊρίδη, Γιάννη Φωτιάδη, Χριστόφορο Κοσμίδη και Κώστα Αθανασίου, που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό.

Το διασκέδασαν πρώτα απ’ όλα εκείνοι, και αυτό το μετέδωσαν και στον κόσμο.


(Φωτ.: Ένωση Ποντίων Πειραιώς-Κερατσινίου-Δραπετσώνας)

Συγκίνηση προκάλεσε στα μέλη του χορευτικού και σε όλους τους ανθρώπους της Ένωσης Ποντίων Πειραιώς-Κερατσινίου-Δραπετσώνας η παρουσία στην εκδήλωση του άλλοτε πρωτοχορευτή τους, του αγαπητού Γιάννη Μυστακόπουλου, που δυστυχώς για λόγους υγείας μέχρι στιγμής αδυνατεί να λαμβάνει μέρος στις δραστηριότητες του χορευτικού.


Όμως η αγάπη του για τον Πόντο, για τη μουσική και το χορό, για το σύλλογό του, τον έφερε στα «Γεφύρια», μαζί με τον πατέρα του, τον χοροδιδάσκαλο με μεγάλη προσφορά στην Ένωση Παναγιώτη Μυστακόπουλο.

Τίμησαν με την παρουσία τους η βουλευτής Νίνα Κασιμάτη, ο αντιδήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας Στράτος Δασκαλάκης, πρόεδροι και εκπρόσωποι από τα αδελφά σωματεία: Ένωση Ποντίων Ζωγράφου, Ένωση Ποντίων Περιστερίου, Σύλλογος Ποντίων Αιτωλοακαρνανίας «Οι Αξέχαστες Πατρίδες», Ένωση Ποντιακής Νεολαίας Αττικής (ΕΠΟΝΑ), αλλά και του ΣΠΟΣ Νοτίου Ελλάδος και Νήσων της ΠΟΕ.


(Φωτ.: Ένωση Ποντίων Πειραιώς-Κερατσινίου-Δραπετσώνας)


Το κέφι …δεν κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, λόγω καταγγελιών από τη γειτονιά, που αν και διέκοψαν το καλλιτεχνικό πρόγραμμα, στην ουσία μετέτρεψαν το γλέντι σε ένα παραδοσιακό παρακάθ’, με τα στιχάκια, είτε γνωστά είτε αυτοσχέδια, να δίνουν και παίρνουν.

Και πάλι οι νέοι της Ένωσης Ποντίων Πειραιώς, με τους υπηρέτες της γνήσιας ποντιακής μουσικής που επέλεξαν να καλέσουν, κατάφεραν να κτίσουν «γεφύρια», από τη σύγχρονη –βοηθούμενη από τεχνικά μέσα– διασκέδαση σε αυτήν της Πατρίδας, χωρίς ενισχυτές και μικρόφωνα, μόνο με το πάθος για την παράδοση.

Το Τμήμα Νεολαίας του συλλόγου ευχαριστεί όσους συνέβαλαν στη διοργάνωση της βραδιάς, τους χορηγούς της λαχειοφόρου αγοράς και τους χορηγούς επικοινωνίας για την άψογη συνεργασία: το pontos-news.gr, το Ράδιο Kementzetzis, το e-pontos.gr και το Pontos Radio.
Φωτογραφίες: Ένωση Ποντίων Πειραιώς-Κερατσινίου-Δραπετσώνας

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ