22 Μαΐ 2017

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑΣ 2017

O Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης & Επιχειρηματικότητας κ. Πέτρος Κόκκαλης, εκπροσωπεί τον Δήμο Πειραιά στην Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας 2017 (EMD 2017).


Η διάσκεψη και η έκθεση EMD 2017 πραγματοποιούνται στις 18-19 Μαΐου 2017 στο Poole του Ηνωμένου Βασιλείου.

Το θέμα είναι «Το Μέλλον των Θαλασσών μας», το οποίο εισάγει την εταιρική ευθύνη ως μία από τις βασικές πτυχές της βιωσιμότητας.

Στο πλαίσιο της Διάσκεψης για την EMD, ο Δήμος Πειραιά επελέγη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μετά από ανταγωνιστική διαδικασία, για να διοργανώσει στο Poole του Ηνωμένου Βασιλείου workshop με τίτλο «Creative Disruption – Maritime Start-ups».

Το workshop επικεντρώνεται στις τοπικές πρωτοβουλίες που υποστηρίζουν τις ναυτιλιακές start-ups και παρουσιάζει επιτυχημένους τρόπους κεφαλαιοποίησης των πλεονεκτημάτων που προκύπτουν από τα τοπικά οικοσυστήματα, δημιουργώντας αξία για νέους stakeholders και επιταχύνοντας τις start-ups μέσω προγραμμάτων καθοδήγησης.

Στο πλαίσιο αυτό, o κ. Πέτρος Κόκκαλης παρουσίασε την πρωτοβουλία BlueGrowth, το διαγωνισμό καινοτομίας στη γαλάζια ανάπτυξη, που ο Δήμος Πειραιά υλοποιεί εδώ και τρία χρόνια, έχοντας συμβάλει στη δημιουργία θέσεων εργασίας σε αυτόν τον τομέα. Παράλληλα παρουσιάστηκαν αντίστοιχες πρωτοβουλίες από το Ρότερνταμ, την Περιφέρεια Vastra-Gotaland της Σουηδίας και την Περιφέρεια Pays de la Loire της Γαλλίας.

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας αποτελεί ετήσιο ευρωπαϊκό θεσμό και σημείο συνάντησης της ευρωπαϊκής ναυτιλιακής κοινότητας για τη δικτύωση, τη συζήτηση και τη δημιουργία κοινών δράσεων στο πλαίσιο της Γαλάζιας Οικονομίας. Πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά πριν 10 χρόνια εγκαινιάζοντας το όραμα για μια ολοκληρωμένη Ευρωπαϊκή θαλάσσια πολιτική και το 2015 διεξήχθη στον Πειραιά με μεγάλη επιτυχία.

Υπενθυμίζεται ότι η γιορτή θεσμός για την πόλη «Ημέρες Θάλασσας» που ξεκίνησαν το 2015 στον Πειραιά και φέτος θα πραγματοποιηθούν από την Τετάρτη 24/5/17 έως την Κυριακή 28/5/17, εντάσσονται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας 2017.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ