21 Μαΐ 2017

Συγκίνηση στον Πειραιά για το Μνημείο της Γενοκτονίας των Ποντίων(photos)

Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής η εκδήλωση των αποκαλυπτηρίων του νέου μνημείου για τη Γενοκτονία των Ποντίων στην πλατεία Αλεξάνδρας στον Πειραιά.


Στην εκδήλωση παρέστησαν ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, η τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη, ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης, ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος και οι Βουλευτές: Γιάννης Κεφαλογιάννης, Γιάννης Τραγάκης, Θεόδωρος Φορτσάκης, Διαμάντω Μανωλάκου και Δημήτρης Καμμένος.

Στα αποκαλυπτήρια παραβρέθηκαν επίσης εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου, πολλοί Πειραιώτες, πολιτιστικοί σύλλογοι και οργανώσεις Ποντίων από κάθε γωνιά της χώρας, ενώ ο Ηλίας Υφαντίδης ερμήνευσε το «Αητέν' ς επαραπέτανεν» και άλλα Ποντιακά τραγούδια.

Το «Πυρρίχιο Πέταγμα» που φέρει την υπογραφή του εικαστικού Παναγιώτη Τανιμανίδη αποκάλυψαν ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης,ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός και πρώτος Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά Βαγγέλης Μαρινάκης, συνοδευόμενοι από δύο μέλη της Ένωσης Ποντίων Πειραιά-Κερατσινίου-Δραπετσώνας.








Το Μνημείο αποτελεί δωρεά του κ. Ευάγγελου Μαρινάκη, ο οποίος έλκει την καταγωγή του από την πλευρά της μητέρας του, από το γένος των Υψηλαντών. «Το Μνημείο έπρεπε να έχει γίνει εδώ και χρόνια, επειδή ο Πειραιάς ήταν το πρώτο λιμάνι, που υποδέχτηκε τους πρόσφυγες» δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Ευάγγελος Μαρινάκης τονίζοντας ότι «επρόκειτο για ενα προσωπικό χρέος προς την μητέρα του».













Παρούσα στην εκδήλωση η Ντόρα Μπακογιάννη




Η άφιξη της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας Σουμελά έγινε δεκτή με μεγάλη συγκίνηση απο τους παρευρισκόμενους






Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, ενώ στην τελετή παρέστη ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ και άλλοι Ιεράρχες














Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ