5 Μαΐ 2017

«ΑΥΤΟΨΙΑ» ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΜΕ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ

Αυτοψία σε κεντρικά σημεία του Πειραιά πραγματοποίησαν την Πέμπτη 4 Μαΐου, κατόπιν πρόσκλησης του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς, οι κ.κ. Χ. Βαλσαμάκης Διευθυντής Έργων Τραμ,  Γ. Καρακίτσιος
Υποδιευθυντής Δομικών Έργων Τραμ  και Κ. Λιανός εργολάβος, παρουσία του Προέδρου κ. Ν. Μανεσιώτη, της Αντιπροέδρου κ. Μ. Πιττάκη, του Γεν. Γραμματέα κ. Θ. Καπράλου και του Αν. Γεν. Γραμματέα του ΕΣΠ κ. Γ. Σιδεράκη.
 Η επί τόπου αυτοψία στις κεντρικές λεωφόρους του Πειραιά έγινε, προκειμένου να υποδειχθούν στους εκπροσώπους της Αττικό Μετρό τα προβλήματα που έχουν εντοπιστεί και αποτελούν εμπόδιο στην εύρυθμη λειτουργία των καταστημάτων, καθώς και η κυκλοφοριακή αναστάτωση που έχει προκληθεί λόγω των έργων.
Από πλευράς ΕΣΠ ζητήθηκε  ενημέρωση για το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου, ενώ παράλληλα τονίστηκε εκ νέου η ανάγκη να επανέλθει το συντομότερο δυνατόν η ομαλότητα στην πρόσβαση των πολιτών στην πόλη και στα καταστήματά της.
Οι εκπρόσωποι της Αττικό Μετρό δήλωσαν, ότι οι τεχνικές υπηρεσίες οδοποιίας  θα προχωρήσουν άμεσα στην ολοκλήρωση των έργων επί της Βασ. Γεωργίου στο ύψος Καραΐσκου – Πραξιτέλους, την επόμενη εβδομάδα στο τμήμα Καραΐσκου – Ηρ Πολυτεχνείου, τις επόμενες δέκα ημέρες στο τμήμα Ηρ. Πολυτεχνείου έως Κολοκοτρώνη.  Επίσης, έως τέλος Ιουνίου θα έχουν ολοκληρώσει το τμήμα Κολοκοτρώνη έως Φίλωνος και έως τέλος Αυγούστου το κομμάτι από Φίλωνος έως Εθν. Αντιστάσεως.
        Επίσης, κατά την περιήγησή τους στην Εθν. Αντιστάσεως, ζητήθηκε από τους εκπροσώπους του ΕΣΠ η αποκατάσταση της σοβαρής συγκοινωνιακής παράλειψης για τα κινούμενα οχήματα από την Ακτή Μιαούλη προς την Πλατεία Ιπποδαμείας, καθώς αφού δεν υπάρχει η δυνατότητα στροφής τους προς τα δεξιά, «διώχνονται» στην ουσία προς το Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας μέσω της ιδιαίτερα προβληματικής -κυκλοφοριακά- οδού Ομηρίδου Σκυλίτση, γεγονός που δυσκολεύει ιδιαίτερα την τοπική κοινωνία και φυσικά τους επισκέπτες της πόλης μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ