23 Μαΐ 2017

Κερατσίνι- Δραπετσώνα: Πρόγραμμα για την πρόληψη του σακχαρώδη διαβήτη

Το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο , Σχολή Επιστημών Υγείας & Αγωγής – Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής σε συνεργασία με τον Δήμο Κερατσινίου- Δραπετσώνας, πραγματοποιεί πρόγραμμα με τίτλο «Ανάπτυξη και εφαρμογή ενός προγράμματος στην κοινότητα για τη διαμόρφωση ενός υποστηρικτικού κοινωνικού και φυσικού περιβάλλοντος για την τροποποίηση του τρόπου ζωής με σκοπό την πρόληψη του σακχαρώδη διαβήτη σε οικογένειες υψηλού κινδύνου σε όλη την Ευρώπη (Feel4Diabetes)».


Η υλοποίηση του Προγράμματος συμβάλλει στην ευαισθητοποίηση των δημοτών σχετικά με θέματα διατροφής και σωματικής δραστηριότητας και πρόληψης σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2 και της παχυσαρκίας. Σε αρκετές οικογένειες θα δοθεί η ευκαιρία να συμμετάσχουν στο πιλοτικό πρόγραμμα με δωρεάν αιματολογικές εξετάσεις.

Οι αιματολογικές και ιατρικές εξετάσεις πραγματοποιούνται από εξειδικευμένο ιατρικό και επιστημονικό προσωπικό του Πανεπιστημίου. Οι χώροι για την υλοποίηση των εξετάσεων είναι τα Κ.Α.Π.Η. του Δήμου μας , προκειμένου οι εθελοντές να έχουν εύκολη πρόσβαση καθώς βρίσκονται στη γειτονιά τους. Σε συνέχεια των αιματολογικών εξετάσεων πραγματοποιούνται ενημερωτικές συναντήσεις με τις συμμετέχουσες οικογένειες για τη παράδοση των αποτελεσμάτων τους και τη παροχή συμβουλών διατροφής και σωματικής δραστηριότητας.

Το παραπάνω Πρόγραμμα συντονίζει ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Διατροφής-Διαιτολογίας του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου Δρ. Ιωάννης Μανιός, ξεκίνησε αρχές Μαΐου και θα ολοκληρωθεί τέλος Ιουνίου 2017.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ