22 Μαΐ 2017

Πλήθος κόσμου στην εκδήλωση για τον Θάνο Μικρούτσικο, που διοργάνωσε Δήμος Κερατσινίου- Δραπετσώνας

Πλήθος κόσμου έδωσε το «παρών» στην εκδήλωση για τον σπουδαίο μουσικοσυνθέτη Θάνο Μικρούτσικο, που διοργάνωσαν ο Δήμος Κερατσινίου- Δραπετσώνας και η Εταιρεία Τεχνών, Επιστήμης και Πολιτισμού (Ε.Τ.Ε.Π.) Κερατσινίου, με την παρουσία μάλιστα του ίδιου του Θ. Μικρούτσικου, καθώς και του δημάρχου της πόλης Χρήστου Βρεττάκου.



Ήταν μια από τις ωραιότερες και ιδιαίτερες εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκε το τελευταίο διάστημα στην πόλη μας. Οι θεατές είχα την ευκαιρία να απολαύσουν μία λαμπερή βραδιά γεμάτη νότες και αγαπημένες μελωδίες, ενώ τραγούδησαν και χειροκρότησαν τους συντελεστές. Από την πλευρά του, ο Θ. Μικρούτσικος ανέβηκε στη σκηνή και ευχαρίστησε για την τιμή που του έγινε, γνωρίζοντας την αποθέωση. Για τον συνθέτη μίλησε και ο Χρ. Βρεττάκος, ο οποίος στάθηκε στο πάντα επίκαιρο και διαχρονικό του έργο.

Τα τραγούδια του συνθέτη ερμήνευσαν η Πένυ Ξενάκη, ο Χρήστος Κάλλοου, η Μαρία Κανελοπούλου και η Όλγα Καμηλάρη. Έπαιξαν οι μουσικοί: Πλήκτρα: Μαρίνα Τσοκάνη, Μπουζούκι: Αλέξανδρος Παπαϊωάννου, Γιώργος Μπάρλας, Κιθάρα: Θωμάς Καραμαζάκης, Τύμπανα: Χρήστος Αλεξόπουλος, Μαντολίνο: Κυριακή Καμακάρη, Πιάνο, ενορχήστρωση, διεύθυνση: Γιώργος Τσοκάνης, ενώ στον ήχο ήταν ο Αντώνης Δελαπόρτας.

Επίσης, συμμετείχε η χορωδία του Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου «Άγιος Μηνάς», υπό τη διεύθυνση της δασκάλας μουσικής, Όλγας Καμηλάρη.

Την επιμέλεια τω κειμένων είχε η μεταφράστρια Βασιλική Κοκκίνου, η οποία μαζί τε τον Λευτέρη Λαζαρίδη, εκπαιδευτικό και συγγραφέα, τα διάβασαν.











Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ