15 Μαΐ 2017

Οι τρεις άξονες της περιφέρειας Αττικής για την ανάπτυξη του Πειραιά

Η ανάπτυξη «του πρώτου λιμανιού της χώρας», του Πειραιά, «μπορεί να είναι και ένα από τα κρίσιμα κεντρικά στοιχήματα για την
επανεκκίνηση της οικονομίας της Αττικής αλλά και της χώρας»
 τόνισε η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου σε παρέμβασή της στην Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς.

Αναφερόμενη στο μοντέλο ανάπτυξης του Πειραιά, είπε ότι αυτό εξειδικεύεται σε τρεις άξονες οι οποίοι αλληλοεπηρεάζονται: Ναυτιλία, Ναυπηγοεπισκευή, Εμπόριο – Τουρισμός.

«Και στους τρεις αυτούς τομείς, τόνισε η κ. Δούρου, επιχειρούμε να παρέμβουμε άμεσα, αποτελεσματικά, αξιόπιστα.

Στηρίζοντας καταρχήν εμπράκτως για παράδειγμα την ανάπτυξη της γαλάζιας οικονομίας με την εγγραφή στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας 1.800.000 ευρώ για τη δημιουργία, σε συνεργασία με τον Δήμο Πειραιά, ενός πιλοτικού «Κόμβου Καινοτομίας για τη γαλάζια οικονομία / ανάπτυξη». Επιλέγοντας παράλληλα, σε συνεργασία με τον Δήμο Περάματος, να στηρίξουμε την κρίσιμης σημασίας Ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος. Παράλληλα δεν παραγνωρίζουμε το ειδικό βάρος που μπορεί να έχει για τον Πειραιά ο τομέας του τουρισμού. Χρηματοδοτούμε έτσι με 120 εκατομμύρια την κατασκευή νέων θέσεων πρόσδεσης κρουαζιερόπλοιων τρίτης γενιάς. Έτσι ο Πειραιάς θα είναι σε θέση να διατηρήσει την κυρίαρχη θέση του ως λιμάνι υποδοχής στην ανατολική Μεσόγειο».

michanikos-online.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ