30 Μαΐ 2017

Βράβευση του Ν. Κοτζιά από το Πανεπιστήμιο Πειραιά

Με ένα βραβείο, ένα επασημωμένο στεφάνι ελιάς, τίμησε σήμερα το μεσημέρι το Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πειραιά τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά για την προσφορά του στο υπουργείο Εξωτερικών και τη συμβολή του στην προβολή και ανάδειξη του πανεπιστημίου. Μία σημαντική διττή αναγνώριση, για τον επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας και το έργο που επιτελεί, αλλά και τον ακαδημαϊκό, τον καθηγητή που επί πολλά χρόνια μεταλαμπάδευσε τη γνώση εκεί.



«Xάρη στον Νίκο Κοτζιά έχουμε ένα μεγάλο αγαθό που λέγεται ασφάλεια» τόνισε ο κοσμήτορας Άγγελος Κότιος, επισημαίνοντας ότι παρά την ελληνική κρίση ο υπουργός Εξωτερικών αναβάθμισε την ελληνική διπλωματία.
«Σε δύσκολες στιγμές για τους Έλληνες που δοκιμαζόμαστε οικονομικά, η εξωτερική μας πολιτική τολμά και παίρνει πρωτοβουλίες, λέει όχι και δεν υποχωρεί: αυτό μας κάνει περήφανους» είπε ο καθηγητής διεθνών σχέσεων Αριστοτέλης Τζιαμπίρης, εξηγώντας τον βασικό λόγο για την ομόφωνη, όπως είπε, απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του πανεπιστημίου να τιμήσει τον Νίκο Κοτζιά.

Με την έννοια της ελευθερίας ξεκίνησε ο υπουργός Εξωτερικών τη διάλεξή του για την ελληνική εξωτερική πολιτική στο τόσο οικείο και αγαπημένο σε αυτόν περιβάλλον, απέναντι σε φοιτητές και καθηγητές, αναλύοντας τα στοιχεία που πρέπει να διέπουν την ελληνική εξωτερική πολιτική.
Η ελληνική εξωτερική πολιτική, είπε, πρέπει να είναι ενεργητική, πατριωτική και πολυδιάστατη, να προσπαθεί να καταλάβει τι έρχεται και πώς μπορεί να επηρεάσει αυτό που έρχεται, ιδίως σε μία εποχή, όπως αυτή που ζούμε, μεγάλων αλλαγών που δημιουργούν ανασφάλεια και αναταράξεις, επισημαίνοντας ότι με την αδράνεια και την παθητικότητα, όπως απεδείχθη, δεν κερδίζεις τίποτα.

ΑΠΕ ΜΠΕ



Βρες το καλύτερο Ξενοδοχείο στην καλύτερη τιμή της αγοράς!


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ