26 Μαΐ 2017

Σύσκεψη για την πυροπροστασία στον Δήμο Κορυδαλλού

Τα μέτρα πρόληψης και πυροπροστασίας του αστικού και περιαστικού πρασίνου της πόλης ενόψει της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου ήταν το θέμα της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στον Δήμο Κορυδαλλού, με εντολή του Δημάρχου Σταύρου Κασιμάτη και τον συντονισμό του Εντεταλμένου Δημοτικού Συμβούλου για θέματα περιβάλλοντος Γρηγόρη Γουρδομιχάλη. Στη σύσκεψη συμμετείχαν η Αντιδήμαρχος Πρασίνου Μαρία Διακάτου, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας Μιχάλης Ευθυμιάδης, οι Πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών Μαρία Γιαννακάκη και Γιάννης Πάχος και υπηρεσιακοί παράγοντες από τις υπηρεσίες καθαριότητας, πρασίνου, περιβάλλοντος και τις τεχνικές υπηρεσίες.
Στη διάρκεια της σύσκεψης τονίσθηκε ότι η δημοτική αρχή έγκαιρα και με απόλυτο συντονισμό όλων των υπηρεσιών, λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα για την πρόληψη πυρκαγιών, δίνοντας ιδιαίτερα έμφαση στην προστασία του Δασυλλίου του Σχιστού, που αποτελεί σημαντικό πνεύμονα πρασίνου για την πόλη. (Φωτό αρχείου).

Στα μέτρα προστασίας που θα ληφθούν για το Δασύλλιο περιλαμβάνονται:
1. Καθαρισμός ξερής βλάστησης, καθώς και απορριμμάτων.
2. Συγκρότηση ομάδας φύλαξης σε καθημερινή βάση, αποτελούμενη από τακτικό και έκτακτο προσωπικό.
3. Έλεγχος και λειτουργία του συστήματος πυρόσβεσης και των δεξαμενών που είναι εγκατεστημένες στο Δασύλλιο.
4. Αυξημένη παρουσία των περιπολικών της Δημοτικής Αστυνομίας και του ΠΕΣΥΔΑΠ, ενώ θα ζητηθεί από την Πυροσβεστική και η μόνιμη παρουσία πυροσβεστικού οχήματος.
Τέλος, για την αποτροπή και την επέκταση πυρκαγιών ο Δήμος καλεί τους ιδιοκτήτες οικοπέδων εντός των ορίων του Δήμου, να προχωρήσουν σε αποψίλωση από τα ξερά χόρτα και στην απομάκρυνσή τους, καθώς και στην απομάκρυνση τυχόν άλλων εγκαταλελειμμένων υλικών και αντικειμένων.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ