10 Μαΐ 2017

Το υπ. Πολιτισμού ξαναχτυπά: Μετά την επένδυση στο Ελληνικό άνοιξε μέτωπο και με την Cosco

Σε νέο χτύπημα κατά των επενδύσεων στην Ελλάδα προχώρησε το υπουργείο Πολιτισμού την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας ετοιμάζει βαλίτσες για το ταξίδι του στο Πεκίνο και λίγες ημέρες μετά την «τρικλοποδιά» στην επένδυση του Ελληνικού.


Οπως αναφέρει η Καθημερινή, με επιστολή της προς τον υπουργό Ναυτιλίας, η ΓΓ του ΥΠΠΟ Μαρία Ανδρεαδάκη Βαλζάκη, ζητεί να ανακληθεί η παραχώρηση των παλαιών σιταποθηκών του λιμανιού (Silo) στον ΟΛΠ και να αποδοθούν στο υπουργείο Πολιτισμού προκειμένου εκεί να στεγαστεί μουσείο ενάλιων αρχαιοτήτων.

Το υπουργείο Πολιτισμού είχε επιχειρήσει και το 2015 να εξαιρέσει το Silo από την παραχώρηση, αλλά τότε η κυβέρνηση είχε αποφασίσει να εξαιρεθεί μόνο η παράκτια περιοχή της Δραπετσώνας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η επιστολή εστάλη την ίδια ημέρα που η υπουργός Λυδία Κονιόρδου άνοιγε εκ νέου θέμα διατηρητέων κτιρίων στο Ελληνικό. Για το θέμα του Ελληνικού, η υπουργός παραδεχόμενη ότι δεν είχε στοιχεία για την απόφασή της ζήτησε τελικά την ανάκληση απόφασης.

Η αξίωση για το Silo του υπουργείου Πολιτισμού αν και εκτιμάται ότι προσκρούει σε πλήθος νομικών και ουσιαστικών εμποδίων, αποτελεί άλλο ένα επεισόδιο στα εμπόδια που κατά καιρούς έχουν μπει σε επενδύσεις στην Ελλάδα όπως συνέβη - εκτός από το Ελληνικό - και με αυτή στην Αφάντου της Ρόδου.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ