29 Μαΐ 2017

«Mikrolimano Street art & Food Festival»(photos)

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης παρευρέθηκε χθες στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ γεύσης, μουσικής και τέχνης  στο
Μικρολίμανο. Ένα Φεστιβάλ που είχε ως τίτλο: «Mikrolimano Street art & Food Festival», με το οποίο ολοκληρώθηκαν οι «Ημέρες Θάλασσας 2017» .
Κατά μήκος της βόλτας οι επισκέπτες στο Μικρολίμανο, είχαν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν γεύσεις από τα καταστήματα εστίασης. To Φεστιβάλ περιελάμβανε συναυλίες, live graffiti action, skate shows, street dance, επιδείξεις χορού,  δραστηριότητες από καλλιτέχνες και Live μουσικά δρώμενα από μάγους, ζογκλέρ, ξυλοπόδαρους.
Οι καταστηματάρχες που οργάνωσαν το Φεστιβάλ θέλησαν να στείλουν, με αυτόν τον τρόπο, ένα μήνυμα, ότι το Μικρολίμανο είναι ένα σταυροδρόμι  γεύσεων και ψυχαγωγίας και ότι μπορεί να αναδειχθεί σε πόλο έλξης για όλες τις ηλικίες.
Νωρίς το μεσημέρι, η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Πειραιά, σε ένα πρόγραμμα με μουσική από όλο τον κόσμο, αλλά και με μουσική από δημοφιλή ελληνικά τραγούδια, ενθουσίασε τους επισκέπτες. Το βράδυ το Φεστιβάλ, όπως και οι «Ημέρες Θάλασσας» συνολικά, έκλεισαν εντυπωσιακά με δύο συναυλίες: του Μύρωνα Στρατή και της Ήβης Αδάμου, καθώς και του Γιώργου Σαμπάνη.


Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, δήλωσε:

«Είναι χαρά μας ότι στις “Ημέρες Θάλασσας”, για πρώτη φορά μετά από τρία χρόνια,  μπήκαν δυναμικά και οι επιχειρηματίες  του Μικρολίμανου. Οι “Ημέρες Θάλασσας 2017”  έκλεισαν εντυπωσιακά με το Φεστιβάλ γεύσης, μουσικής και τέχνης στο Μικρολίμανο,  αλλά και με συναυλίες από τον Μύρωνα Στρατή, τον Γιώργο Σαμπάνη, την Ήβη Αδάμου. Είχαμε ανάγκη, πέρα από το «street party» στην Τρούμπα να συμμετέχει στις εκδηλώσεις “Ημέρες Θάλασσας 2017”  και το Μικρολίμανο. Θέλαμε να δώσουμε  στην περιοχή μια δυναμική καθώς είναι μια κατεξοχήν  τουριστική περιοχή και μάλιστα υπό ανάπλαση. Συνεργαστήκαμε με τους επιχειρηματίες κι αυτό το βραδινό πάρτι ήταν εντυπωσιακό.
Δυστυχώς, ο καιρός μας τα χάλασε την Κυριακή κι αναγκαστήκαμε να ακυρώσουμε ορισμένες από τις δράσεις. Έγιναν και ορισμένες, όπως  Regata Ιστιοπλοΐας, η Σανιδοκωπηλασία, που ήταν πολύ ενδιαφέρουσα, με 150 σανίδες στη σειρά, ο καθαρισμός των νερών στο Μικρολίμανο. Ό,τι μπορέσαμε να κάνουμε, παρά τη βροχή, το κάναμε. Είναι χαρά μας  που ο κόσμος αγκάλιασε αυτό το Φεστιβάλ. Η ανταπόκριση αυτή είναι ένα κίνητρο  να το βελτιώνουμε κάθε χρόνο, να το εμπλουτίζουμε και να κάνουμε καλύτερες “Ημέρες Θάλασσας”».









Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ