28 Μαΐ 2017

Αγώνες επίδειξης θαλάσσιων αθλημάτων και ιστιοπλοΐας - Regata

Με τη συμμετοχή αθλητών όλων των ηλικιών διεξήχθησαν, σήμερα το πρωί, οι επιδείξεις θαλασσίων αθλημάτων: κανόε καγιάκ, κωπηλασίας και όρθιας
σανιδοκωπηλασίας (Piraeus On SUP 2017). Τους αγώνες οργάνωσε ο Ολυμπιακός Σύνδεσμος Φιλάθλων Πειραιώς και η Πανελλήνια Ένωση Όρθιας Σανιδοκωπηλασίας και Κυματολίσθησης, υπό την αιγίδα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

Ταυτόχρονα, στο Μικρολίμανο έγινε επίδειξη ιστιοπλοϊκών αγώνων - Regata. Όλοι οι αγώνες επίδειξης θαλασσίων αθλημάτων διεξήχθησαν στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ημέρες Θάλασσας 2017».










Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης σε δήλωσή του, τόνισε:

«Οι αγώνες Σανιδοκωπηλασίας ήταν ένα πολύ εντυπωσιακό θέαμα. Δεν είχα ξαναδεί 150 σκάφη, σανίδες η μία πίσω από την άλλη, ήταν μια όμορφη εικόνα. Διεξάγεται και η Regata η Ιστιοπλοϊκή. Δυστυχώς, δεν καταφέραμε να έχουμε το κοινό που θα θέλαμε λόγω της βροχής. Άντεξε ο καιρός μέχρι χθες βράδυ, σήμερα μας τα χάλασε. Με χαροποιεί ότι σε οποιοδήποτε κάλεσμα της Δημοτικής Αρχής όλα τα σωματεία συμμετέχουν με ωραίες πρωτοβουλίες, με ωραίους αγώνες. Με τον Πρόεδρο του I.O.Π. έχουμε μια άριστη συνεργασία σε ό,τι γίνεται στον Πειραιά. Έχουμε αυξήσει τους αγώνες, γενικότερα τα αθλητικά δρώμενα στην πόλη μας κι αυτό είναι σημαντικό.




Οι «Ημέρες Θάλασσας» είναι ένα πενθήμερο για την πόλη πολύ σημαντικό. Ο Πειραιάς γίνεται επίκεντρο και το πιο σημαντικό είναι ότι το διοργανώνουν οι Πειραιώτες, δεν το διοργανώνει η Δημοτική Αρχή. Η Δημοτική Αρχή συντονίζει απλώς όλους τους φορείς της πόλης, οι οποίοι πραγματικά «τρέχουν» να κάνουν ο κάθε ένας, στο αντικείμενό του μια πολύ όμορφη εκδήλωση και πιστεύω ότι πήγαν πολύ καλά. Επιπλέον οι επιχειρηματίες στο Μικρολίμανο εντάχθηκαν για πρώτη φορά στο πρόγραμμα των Ημερών Θάλασσας και δεν ξέρω αν θα σταματήσει η βροχή ώστε να μπορέσουν να κάνουν τα πολύ ωραία events που έχουν από το απόγευμα μέχρι το βράδυ.




Ευχαρίστησα τους αθλητές, τους Ιστιοπλόους και τον Πρόεδρο για τη συνεργασία και τη συμμετοχή τους. Θα φτιάξει ο καιρός και θα κάνουμε κι άλλους αγώνες με πιο πολύ κόσμο. Δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά.

Θεωρώ ότι πρέπει να κάνουμε προσπάθεια, προκειμένου να φέρουμε κι άλλους αγώνες. Εγώ θυμάμαι τον «Μαραθώνιο» που έγινε πέρυσι, στον οποίο ήταν τετρακόσια σκάφη όλων των κατηγοριών και δεν γίνεται συχνά κάτι παρόμοιο. Κάνουμε όμορφα πράγματα και όπως είπε και ο Πρόεδρος του ΙΟΠ το Μικρολίμανο ήταν το κέντρο του ναυταθλητισμού της χώρας. Δεν είναι θέμα υποχρέωσης, είναι θέμα και παράδοσης της πόλης μας, της ναυτικής παράδοσης για εμάς να συμβάλουμε σε σημαντικές αθλητικές διοργανώσεις. Έτσι κινούμαστε και θα συνεχίσουμε πιο δυνατά».




Η Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας κυρία Σταυρούλα Αντωνάκου, τόνισε: «Οι αγώνες επίδειξης θαλάσσιων αθλημάτων που πραγματοποιούνται στο Μικρολίμανο είναι αναμφισβήτητα ένα ξεχωριστό θέαμα. Παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, δεν πτοήθηκαν οι αθλητές και τα πληρώματα και μας προσέφεραν εντυπωσιακές εικόνες σε ένα από τα πιο όμορφα σημεία της πόλης μας κι όχι μόνο. Άλλωστε ο Πειραιάς έχει παράδοση στα θαλάσσια αθλήματα, με πολλές διακρίσεις και σημαντικούς αθλητές. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον ΙΟΠ και τους ναυταθλητικούς ομίλους που συμμετέχουν στη γιορτή-θεσμό για τον Πειραιά «Ημέρες Θάλασσας 2017».




Ο Πρόεδρος του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιώς κ. Γιάννης Παπαδημητρίου, ανέφερε:

«Είναι οι «Ημέρες Θάλασσας» μια πρωτοβουλία του Δήμου Πειραιά που δεν μπορούσαν να μην συμμετέχουν οι ναυταθλητικοί όμιλοι του Μικρολίμανου, μιας και το Μικρολίμανο αποτελεί τη «καρδιά» της ελληνικής ιστιοπλοΐας και των μεταλλίων που φέρνουμε στην Ελλάδα γενικότερα.

Είναι λοιπόν, μια άμεση κινητοποίηση όλων των ομίλων που βοήθησαν για να γίνουν αυτοί οι αγώνες. Δυστυχώς, σήμερα ο καιρός μας τα χάλασε, εμείς όμως είμαστε πάντα εδώ να στηρίζουμε τέτοιες πρωτοβουλίες και τέτοιες ενέργειες από ιστορικούς ομίλους και σωματεία που είναι στο Μικρολίμανο.

Οι συνέργειες πραγματικά είναι αυτές που φέρνουν το άρτιο αποτέλεσμα και μια οργανωμένη δουλειά με συνέργεια και σαφώς και με τη βοήθεια του Δήμου δίνει ένα αποτέλεσμα το οποίο χρειάζεται, αυτήν τη στιγμή, να έρθει ο κόσμος κοντά στον ναυταθλητισμό και κοντά στη θάλασσα».  


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ