8 Ιουν 2017

Ερώτηση στη βούλη για τη δυσοσμία στις περιοχές Κερατσινίου - Δραπετσώνας - Πειραιά

Ερώτηση για τη δυσοσμία στις περιοχές Κερατσινίου - Δραπετσώνας - Πειραιά
κατέθεσαν στη Βουλή προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας οι βουλευτές του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου, Γιάννης Γκιόκας, Χρήστος Κατσώτης και Λιάνα Κανέλλη.

Αναλυτικά το κείμενο:

«Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται έντονη δυσοσμία στην περιοχή του ευρύτερου Πειραιά και ιδιαίτερα στη Δραπετσώνα και το Κερατσίνι. Δυσοσμία που έχει προκαλέσει την έντονη ανησυχία και αγανάκτηση των κατοίκων των περιοχών αυτών, οι οποίοι κινητοποιούνται μέσω συσκέψεων μαζικών φορέων, πολιτιστικών συλλόγων και σωματείων της περιοχής.

Διάχυτη είναι η άποψη μεταξύ των κατοίκων ότι η δυσοσμία οφείλεται στις εγκαταστάσεις επεξεργασίας αποβλήτων (slops) της "Oil Οne", συμφερόντων ομίλου Μελισσανίδη, οι οποίες βρίσκονται στην περιοχή των πρώην Λιπασμάτων Δραπετσώνας, μόλις 100 μ. από κατοικημένη περιοχή. Εγκαταστάσεις που εδώ και τρία χρόνια έχουν βρεθεί στο επίκεντρο κινητοποιήσεων κατοίκων, μαζικών φορέων της περιοχής με αίτημα την απομάκρυνσή τους. Κινητοποιήσεις που είχαν ως αποτέλεσμα πριν ένα χρόνο περίπου να ληφθούν από την Αντιπεριφέρεια Πειραιά δείγματα από το αποχετευτικό δίκτυο της περιοχής, προς ανάλυση, τα οποία όμως δεν έδειξαν κάτι, παρόλο που η δυσοσμία παραμένει και αναμένεται εντονότερη ενόψει της θερινής περιόδου.

Με βάση τα παραπάνω ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα παρθούν ώστε να διαπιστωθεί:

Από πού προέρχεται, πού οφείλεται και πώς θα σταματήσει αυτή η δυσοσμία.

Σε ποιο βαθμό είναι βλαπτική για την υγεία των κατοίκων και των παιδιών τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ