27 Ιουν 2017

Αύριο η παρουσίαση των αποτελεσμάτων του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού για την ανάπλαση των "Λιπασμάτων"

Εκδήλωση για την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού ιδεών για την ανάπλαση των 640 στεμμάτων πρώην λιμενοβιομηχανικής περιοχής των «Λιπασμάτων» πραγματοποιείται, την Τετάρτη 28/6/2017 και ώρα 6:30 μμ, στο παλαιό Δημαρχείο Δραπετσώνας (οδός Αγωνιστών Πολυτεχνείου 51, Δραπετσώνα).

Ο αρχιτεκτονικός διαγωνισμός διενεργήθηκε και χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Αττικής, σε συνεργασία με το Δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας, με το ποσό των 100.000 € και αφορά στην ανάπλαση ολόκληρης της έκτασης.

Στο διαγωνισμό συμμετείχαν 21 μελετητικά γραφεία και στην διάρκεια της εκδήλωσης θα ανακοινωθούν από την Επιτροπή οι νικητές και θα απονεμηθούν βραβεία σε πέντε (5) μελέτες, οι οποίες θα παρουσιαστούν. Να σημειωθεί ότι προβλέπεται η δυνατότητα εξαγοράς επιπλέον τεσσάρων (4) μελετών.

Οι μελετητές κλήθηκαν να διατυπώσουν ιδέες για την ανάπλαση, την αναβάθμιση και την αξιοποίηση της περιοχής, προκειμένου να δημιουργηθεί ένας πόλος ήπιων χρήσεων πολιτισμού, εκπαίδευσης, υγείας, αθλητισμού, πρασίνου και αναψυχής με υπερτοπική επιρροή.

Ιδιαίτερα, επισημάνθηκε οι μελέτες να εξασφαλίζουν σημαντικούς αδόμητους χώρους για κοινόχρηστες χρήσεις, προκειμένου να αποκατασταθεί η συνέχεια και η επικοινωνία μεταξύ της πόλης και του παραλιακού μετώπου. Ακόμα, έχει ληφθεί υπόψη και το θέμα της προστασίας, προβολής, ανάδειξης και επανάχρησης των κτιρίων του εργοστασίου που έχουν χαρακτηριστεί ως νεότερα μνημεία.

Ήδη στην παραχωρηθείσα έκταση του παραλιακού μετώπου πραγματοποιούνται από το Δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας σημαντικές σε έκταση και σημασία παρεμβάσεις, με νέες ήπιες χρήσεις πολιτισμού, αθλητισμού κι αναψυχής που ξαναζωντανεύουν τη σχέση της πόλης με το χώρο των Λιπασμάτων.

Παράλληλα, η Περιφέρεια Αττικής έχει εντάξει στον προϋπολογισμό της σημαντικές πιστώσεις προκειμένου σε επόμενη φάση να πραγματοποιηθούν εξαγορές ή απαλλοτριώσεις στην ευρύτερη περιοχή των Λιπασμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ