30 Ιουν 2017

Τα σχέδια της Cosco για ανάδειξη του Πειραιά σε κορυφαίο λιμάνι διακίνησης αυτοκινήτων

Η μετατροπή του Πειραιά σε κεντρικό (hub) λιμάνι εκτός από τα containers και για τις εισαγωγές ΙΧ αυτοκινήτων είναι από τις άμεσες προτεραιότητες της Cosco.
Για τον σκοπό αυτό στο επενδυτικό πλάνο του κινεζικού κολοσσού προβλέπεται η υπογειοποίηση του car terminal και η σύνδεσή του με τον ΟΔΔΥ καθώς και η κατασκευή δύο 5ώροφων σταθμών στάθμευσης.

Σύμφωνα με τα οριστικά στοιχεία, το 2016 η διακίνηση οχημάτων στο λιμάνι του Πειραιά ανήλθε στα 361.912 έναντι 341.386 το 2015 σε μια χρονιά με απεργιακές κινητοποιήσεις και τη συνεχιζόμενη κρίση της ελληνικής οικονομίας να επηρεάζει τις εισαγωγές IX αυτοκινήτων. Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η αύξηση 20% που καταγράφηκε το β' εξάμηνο σε σχέση με το αντίστοιχο του 2015.

«Αν και η Ελλάδα δεν αποτελεί χώρα παραγωγής αυτοκινήτων σε σχέση με ανταγωνιστικά λιμάνια της Μεσογείου και παρά την αρνητική συγκυρία και τον ολοένα και εντεινόμενο λιμενικό ανταγωνισμό μέσω της δημιουργίας νέων τερματικών στην ευρύτερη περιοχή, οι Σταθμοί Αυτοκινήτων της ΟΛΠ Α.Ε. παραμένουν μεταξύ των τερματικών με την μεγαλύτερη διακίνηση στην Ανατολική Μεσόγειο» επισημαίνουν κύκλοι του Οργανισμού και προσθέτουν:

«Στο πλαίσιο της συνεχούς βελτίωσης των υπηρεσιών που παρέχονται στους πελάτες μας, πιστοποιήθηκαν για πρώτη φορά το 2016 οι υπηρεσίες διακίνησης αυτοκινήτων (Car Terminal) σύμφωνα με τα Διεθνή Πρότυπα Διαχείρισης Ποιότητας ISO 9001:2008 και Περιβάλλοντος ISO 14001:2004 από το διεθνώς αναγνωρισμένο φορέα πιστοποίησης Lloyd's Register Quality Assurance / Hellenic Lloyd's SA».

Επίσης κύκλοι του ΟΛΠ τόνισαν για την επόμενη ημέρα του λιμανιού: «Ο Πειραιάς, έχοντας ιδιώτη επενδυτή παγκόσμιας εμβέλειας προχωράει στον δρόμο της ανάπτυξης αφήνοντας πίσω το παρελθόν». Το newmoney.gr απεύθυνε ερώτηση σε στελέχη της Cosco για την παρέμβαση του Γ.Ανωμερίτη στη Γ.Σ. της εταιρείας το μεσημέρι της Τετάρτης. Μας παρέπεμψαν στους χρήστες του λιμανιού οι οποίοι ξεκάθαρα έχουν εκφράσει την αισιοδοξία και τη στήριξή τους «για τη νέα εποχή που ανέτειλε στον Πειραιά με την είσοδο της Cosco» και κάποιοι από αυτούς τόνισαν: « Ο κος Ανωμερίτης ήρθε στη ΓΣ για να προκαλέσει προβλήματα στη διεξαγωγή της. Ο Πειραιάς πλέον αφήνει πίσω του την εποχή Ανωμερίτη.»
http://www.newmoney.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...