9 Ιουν 2017

ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ERASMUS+ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ

Τους μαθητές και εκπαιδευτικούς έξι σχολείων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Erasmus+ με θέμα τις υγιεινές συνήθειες στον τρόπο ζωής και φιλοξενούνται αυτό το διάστημα στην περιοχή μας, υποδέχθηκε σήμερα το μεσημέρι στο Δημαρχείο ο δήμαρχος Κερατσινίου- Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττακος.



Στο πλαίσιο της συνάντησης, οι δύο πλευρές είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για τις εμπειρίες τους από το εκπαιδευτικό σύστημα των συμμετεχόντων στο πρόγραμμα χωρών, καθώς και για το θέμα των υγιεινών συνηθειών του τρόπου ζωής του σύγχρονου ανθρώπου. Επίσης, οι δύο πλευρές αντάλλαξαν αναμνηστικά δώρα και ενθύμια. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν σχολεία από Μεγάλη Βρετανία, Ιταλία, Πολωνία, Κροατία και Κύπρο, ενώ από ελληνική πλευρά το 2ο Δημοτικό Σχολείο Δραπετσώνας.

Ο Χρ. Βρεττάκος καλωσορίζοντας τους μαθητές και εκπαιδευτικούς μίλησε για την ιστορία της περιοχής και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η ίδια και η χώρα τα τελευταία χρόνια, αναφέρθηκε στη σημασία που έχουν τέτοια προγράμματα για τα σχολεία και πρόσθεσε πως «είναι υποχρέωση του Δήμου να στηρίζει τα δημόσια σχολεία της πόλης». Παράλληλα πρόσθεσε πως «στα παιδιά πρέπει να δίνεται η δυνατότητα να χτίζουν με αξιώσεις το μέλλον τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ