27 Ιουν 2017

Τριτοκοσμικές συνθήκες στον Πειραιά και στο Κερατσίνι λόγω της αποχής των καθαριστών των Δήμων(photos) - Ελλάδα του 2017

Στην Ελλάδα του 2017 βιώνουμε και για ακόμα μία φορά δυστυχώς τριτοκοσμικές συνθήκες με τα απορρίμματα να κατακλύζουν τους δρόμους και να γεμίζουν με τόσο «ωραία αρώματα», ώστε να μην μπορούν οι άνθρωποι να βγουν ούτε στα μπαλκόνια τους.

Ακόμα μία φορά οι συμβασιούχοι που έχουν αναλάβει την καθαριότητα των Δήμων απέχουν από τα καθήκοντά τους διεκδικώντας την πολυπόθητη και υποσχόμενη μονιμοποίηση.

Το νόμισμα όμως δεν έχει όμως μόνο μία όψη… Από τη μία πλευρά οι άνθρωποι που έχουν αναλάβει την καθαριότητα των Δήμων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου (αδιευκρίνιστο αν πρόκειται για σύμβαση εργασίας ή σύμβαση έργου) και στην πραγματικότητα με τις ανανεώσεις αυτών των συμβάσεων καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, για αυτό και διεκδικούν τη μονιμοποίησή τους ή ακριβέστερα τη σύναψη συμβάσεων αορίστου χρόνου. Που όμως εν γνώσει τους υπέγραψαν συμβάσεις ορισμένου χρόνου και τώρα διεκδικούν εν μέσω καύσωνα την εργασιακή παγίωσή τους.

Από την άλλη πλευρά κυβερνήσεις, υπουργοί, πολιτευτές που για να κάνουν τους καλούς τους υπόσχονταν μονιμότητα παρά τα νομικά εμπόδια λόγω μνημονιακών δεσμεύσεων, με αποτέλεσμα οι λαβόντες την υπόσχεση να διεκδικούν με αυτό τον τρόπο αγανακτισμένοι την εργασιακή κατοχύρωσή τους.

Ένας φαύλος κύκλος, λάθη και από τις δύο πλευρές και το αποτέλεσμα αυτό που βιώνουμε όλοι: εν μέσω του καλοκαιριού και του καύσωνα των τελευταίων ημερών, εν μέσω τουριστικής περιόδου τα απορρίμματα έχουν πραγματικά «πνίξει» τους δρόμους και τα πεζοδρόμια, η δυσωδία είναι αφόρητη, τα τρωκτικά έχουν κάνει την εμφάνισή τους και ελλοχεύουν σοβαροί κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία.

Κι ενώ θέλουμε να λεγόμαστε μια σύγχρονη, ευρωπαϊκή χώρα, τα παιδιά μας περπατάνε και παίζουν μέσα στα σκουπίδια στους δρόμους του Πειραιά, του Κερατσινίου και σχεδόν σε όλους τους Δήμους της Ελλάδας.

Και κλείνω με ένα ερώτημα: Βιώνοντας αυτή την αφόρητη και επικίνδυνη κατάσταση με τις ευθύνες που έχουν και οι δύο πλευρές, δηλαδή και οι συμβασιούχοι καθαριότητας και η κυβέρνηση αλλά και οι κατά καιρούς κυβερνήσεις, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρης τελικά κακώς θέλει να αναθέσει την καθαριότητα του Δήμου σε ιδιώτη, προκειμένου να αποσυμφορηθεί η πόλη από τα απορρίμματα;

Πεζόδρομος Σωτήρος Διός, Πειραιάς

Αυτοσχέδια προσπάθεια δημοτών με ζελατίνα και ασβέστωμα σε γειτονιά του Κερατσινίου, για να περιοριστεί το πρόβλημα

Καραϊσκου και Τσαμαδού, Πειραιάς



Βασιλέως Γεωργίου, Πειραιάς

Ταμπούρια, Κερατσίνι

Στη στροφή Χορμοβίτου και Παπαναστασίου (στροφή τρόλλευ ), Κερατσίνι


Στον πεζόδρομο της Σωτήρος Διός, Πειραιάς

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ