19 Ιουλ 2017

Πάρκο οι γυναικείες φυλακές του Κορυδαλλού!

Κατεδαφίζεται την επόμενη εβδομάδα ο εξωτερικός μαντρότοιχος των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού.


Σημειώνεται ότι το προηγούμενο δάστημα η Αντιπεριφέρεια Πειραιά που υλοποιεί το έργο, είχε γκρεμίσει τους περισσότερους ενδιάμεσους τοίχους κια πλέον η κατεδάφιση του εξωτερικού μαντρότοιχου δημιουργεί έναν ελεύθερο χώρο εκτάσεων 10 στρεμμάτων.
Για τον χώρο αυτόν - κι αυτό είναι ίσως το πιο σημαντικό - υπάρχει έτοιμη μελέτη από τις υπηρεσίες της Αντιπεριφέρειας Πειραιά για τη δημιουργία εκεί πάρκου. Δημιουργούνται έτσι οι συνθήκες ώστε μια πυκνοκατοικημένη περιοχή του δυτικού Πειραιά θα αποκτήσει σύντομα ένα μεγάλο πνεύμονα πρασίνου.
Παράλληλα, όπως σχολίαζαν συνεργάτες του Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Γιώργου Γαβρίλη, με την κατεδάφιση των γυναικείων φυλακών, πέρα από την ουσιαστική προσφορά ενός μεγάλου πάρκου για όλο τον δυτικό Πειραιά, σε συμβολικό τουλάχιστον επίπεδο, ικανοποιείται σε έναν βαθμό το ιστορικό αίτημα των κατοίκων της περιοχής για απομάκρυνση των φυλακών του Κορυδαλλού.
Οι ίδιοι παράγοντες σημείωναν ότι η επιτυχία αυτή, που αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα από την Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου κατά την κάθοδό της στον Πειραιά, προστίθεται σε μια σειρά άλλων έργων και παρεμβάσεων που έχουν υλοποιηθεί ή αναμένεται να υλοποιηθούν το τελευταίο διάστημα και τα οποία περιλαμβάνονταν στο προεκλογικό πρόγραμμα του Συνδυασμού. Στοιχείο, που κατά τους ίδιους παράγοντες πάντοτε, αποδεικνύει ότι παρά το «χαμηλό προφίλ» που τήρησε από το 2014 η ηγεσία της Περιφέρειας, επί της ουσίας παρήχθη σημαντικό έργο.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ