28 Αυγ 2017

Με ήχους και νότες συνεχίζει να γεμίζει τις γειτονιές της πόλης μας η Μουσική Ομάδα Κερατσινίου- Δραπετσώνας.

Με ήχους και νότες συνεχίζει να γεμίζει εδώ και έξι χρόνια τις γειτονιές της πόλης μας η Μουσική Ομάδα Κερατσινίου- Δραπετσώνας. Άνθρωποι από 16 έως 50 χρονών, με κέφι, μεράκι και αγάπη γι’ αυτό που αγαπάνε, δίνουν κάθε μεσημέρι Σαββάτου ραντεβού για πρόβα στο Πολιτιστικό Κέντρο «Αντώνης Σαμαράκης». Με την καθοδήγηση του μοναδικού μαέστρου Γιάννη Σαρελέα, η Ομάδα συμμετέχει σε σειρά εκδηλώσεων στην περιοχή, συνδυάζοντας άριστα το ατομικό ταλέντο με τη συλλογική δημιουργία και το άρτιο αποτέλεσμα.


Η «Πόλις» βρέθηκε στην διάρκεια μιας πρόβας του μουσικού σχήματος και σας μεταφέρει τις εντυπώσεις της.

«Μαθαίνεις να ακούς τον εαυτό σου και τους άλλους»

Λίγο πριν τη μία το μεσημέρι, οι μουσικοί της Ομάδας του Δήμου, ήταν ήδη στις θέσεις τους και προετοίμαζαν τα μουσικά τους όργανα για την πρόβα. Μέσα σε χαμόγελα και πειράγματα, δέχθηκαν να μας μιλήσουν για την εμπειρία από την συμμετοχή τους στο σχήμα και από τις εκδηλώσεις που παίρνουν μέρος. Να συζητήσουμε για τη μουσική που προτιμάνε, για την σημασία της συλλογικότητας, το τι κερδίζει ο καθένας ξεχωριστά και όλοι μαζί από αυτή την εμπειρία, αλλά και για ευρύτερα θέματα πάνω στην μουσική.

Από την πλευρά του ο Γ. Σαρελέας μας μίλησε για την ιστορική διαδρομή της Μουσικής Ομάδας, δίνοντας παράλληλα τον ρυθμό στην κουβέντα μας με τους μουσικούς. Όπως, ο ίδιος, σημείωσε «ξεκινήσαμε περίπου έξι χρόνια πριν, με μόλις τρεις μουσικούς και σήμερα μαζί με εμένα είμαστε 15 άτομα». Ταυτόχρονα επισήμανε ότι «δεχόμαστε όποιον και όποια αγαπάει την μουσική και είναι από 14 έως 50 χρονών» και πρόσθεσε πως «εδώ, πέρα και μακριά από ένα στενό και τυποποιημένο τρόπο εκμάθησης κάποιου μουσικού οργάνου, ο καθένας μπορεί να εξελιχθεί, να μάθει νέες τεχνικές και να γνωρίσει νέα είδη μουσικής».

Από τη σκοπιά τους οι μουσικοί τόνισαν ότι «το βασικό εδώ είναι ότι μαθαίνεις να ακούς τους άλλους και τον εαυτό σου», ενώ συμπλήρωσαν πως «ταυτόχρονα γνωρίζεις να συγχρονίζεσαι και να συντονίζεσαι με τον άλλον, να επικοινωνείς και να καλλιεργείς πλευρές του εαυτού σου που μέχρι τότε σου ήταν άγνωστες». Οι μαθητές μιλήσανε ακόμη, για το δέσιμο μεταξύ τους και το φιλικό κλίμα που υπάρχει, το οποίο όπως ανέφεραν «είναι βασικό προκειμένου να προσεγγίσουμε με καλύτερο τρόπο τον λόγο που βρισκόμαστε εδώ και αγαπάμε, την μουσική».

Πρόβα γεμάτη ήχους και ρυθμό

Η κλασική τζαζ, η παράδοση, τα εμβατήρια εθνικών επετείων, τα σύγχρονα ρεύματα όπως ροκ, ποπ, έντεχνα, αλλά και μουσικά θέματα ταινιών, εναλλάσσονται στην διάρκεια της πρόβας. Τα κρουστά, τα σαξόφωνα, τα κλαρινέτα, τα φλάουτα, το βιολί, τα βιολεντσέλα, το κοντραμπάσο και η κιθάρα, συνδυάζονται αρμονικά και δημιουργούν μια μαγευτική ατμόσφαιρα, γεμάτη από νότες και μικρούς αυτοσχεδιασμούς.

Η Μουσική Ομάδα του Δήμου έχει συμμετάσχει σε σειρά εκδηλώσεων της περιοχής, αυτά τα έξι χρόνια, ενώ έχει παίξει ακόμα και στο δρόμο και τις γειτονιές της πόλης. Ωστόσο, όπως αναφέρουν οι μουσικοί «θα επιθυμούσαμε να συμμετέχουμε σε περισσότερες φιλαρμονικές δράσεις, όπως για παράδειγμα σε εκδηλώσεις συλλόγων, εθνικές επετείου, λιτανείες, εγκαίνια χώρων κ.λπ.».

Πιστεύουμε ότι αξίζει το κόπο οι σύλλογοι και οι φορείς που διοργανώνουν εκδηλώσεις να ενισχύσουν την προσπάθεια της Μουσικής μας Ομάδας.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορεί κανείς να απευθύνεται στο τηλέφωνο: 213 2074674.



(Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Πόλις», τχ. 7, Αύγουστος 2017)

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ