18 Οκτ 2017

Έρχονται αλλαγές στον Σωφρονιστικό Κώδικα - «Ευέλικτη» φυλάκιση για μικρές ποινές

Με πρωτότυπες ιδέες για τα ελληνικά χρονικά, που άγνωστο είναι αν θα μπορέσουν να υλοποιηθούν στο...
υπάρχον σύστημα των φυλακών, είναι το μεγαλύτερο κομμάτι του σχεδίου του νέου Σωφρονιστικού Κώδικα.


Ξεφυλλίζοντας τα 88 άρθρα του σχεδίου του νέου Σωφρονιστικού Κώδικα που αναρτήθηκε τη Δευτέρα σε δημόσια διαβούλευση από το υπουργείο Δικαιοσύνης, έγινε γνωστό το περιεχόμενο του, όσο και οι αλλαγές που επέρχονται στο σημερινό ισχύον καθεστώς.


Κρατούμενοι που μπορούν να εκτίουν την ποινή τους τα Σαββατοκύριακα, άλλοι που θα δικαιούνται να βλέπουν μέσω βιντεοκλήσεων τα αγαπημένα τους πρόσωπα και φυσικά πριβέ επισκέψεις για… προσωπικές στιγμές μεταξύ των εγκλείστων και των συντρόφων τους σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους, είναι μόλις μερικά από τα νέα δεδομένα που περιλαμβάνονται στο σχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για τα σωφρονιστικά ιδρύματα της χώρας.


Η νομοθετική πρωτοβουλία αποτελείται από 88 άρθρα, τα οποία καθορίζουν εκτός από διαδικαστικά ζητήματα και νέα θέματα, που μπορεί να θεωρηθούν μελλοντικά επιβαρυντικά για τα κρατικά ταμεία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η δυνατότητα σε καταδίκους, εφόσουν έχουν εκτίσει την ποινή τους, να προσφύγουν ενώπιον της Δικαιοσύνης για τις συνθήκες κράτησής τους.





Βρες το καλύτερο Ξενοδοχείο στην καλύτερη τιμή της αγοράς!


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ