13 Οκτ 2017

Σκηνή «Δημήτρης Ροντήρης» ονομάζεται πλέον η κεντρική σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά

Σε ειδική τελετή στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, ο Δήμαρχος της πόλης κ. Γιάννης Μώραλης έδωσε στην κεντρική σκηνή, το όνομα του μεγάλου ανθρώπου του θεάτρου, του Πειραιώτη Δημήτρη Ροντήρη, ο οποίος σφράγισε με το ταλέντο του, την αισθητική και υποκριτική του άποψη το ελληνικό θέατρο του 20ου αιώνα.
Η πρωτοβουλία αυτή ήταν μια ελάχιστη ένδειξη τιμής του Δήμου Πειραιά στον μεγάλο σκηνοθέτη και δάσκαλο, δημιουργό του «Πειραϊκού Θεάτρου», μέσω του οποίου τίμησε τη γενέθλια πόλη του, αναβίωσε και διέδωσε σ’ όλο τον κόσμο το αρχαίο δράμα.
Για την πορεία και το έργο του Δημήτρη Ροντήρη, μίλησαν ο Κριτικός Θεάτρου κ. Κώστας Γεωργουσόπουλος, η Καθηγήτρια Θεατρολογίας-Ιστορίας του Θεάτρου του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Χρυσόθεμις Βασιλάκου, η Διευθύντρια Πολιτισμού Δήμου Πειραιά κ. Ευαγγελία Μπαφούνη, ο Σκηνογράφος – Θεατρολόγος - Προϊστάμενος Τμημάτων Θεάτρων Δήμου Πειραιά κ. Κώστας Κουρμουλάκης, η κυρία Κωστούλα Ροντήρη κόρη του Δημήτρη Ροντήρη καθώς και η δισέγγονη του Δημήτρη Ροντήρη, Ιωάννα Εξάρχου.
Στην τελετή προβλήθηκε οπτικοακουστικό υλικό από το αρχείο του Δημήτρη Ροντήρη, το οποίο έχει δωρίσει στον Δήμο Πειραιά, η κόρη του κυρία Κωστούλα Ροντήρη, καθώς και υλικό από το αρχείο της ΕΡΤ, όπου μιλούν άνθρωποι που μαθήτευσαν δίπλα του.
Επίσης, ακούστηκε απόσπασμα από τη σκηνική μουσική για την Ηλέκτρα του Σοφοκλή: «Θρήνος της Ηλέκτρας» του Δημήτρη Μητρόπουλου, το οποίο επιμελήθηκε και παρουσίασε το Πρότυπο Μουσικό Κέντρο Πειραιά, ενώ στην εκδήλωση συμμετείχε και η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Πειραιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ