3 Νοε 2017

Ατύχημα στα Ταμπούρια



Σύμφωνα με μαρτυρία αναγνώστη, σήμερα Παρασκευή, 3.11.2017 και ώρα 09.30-09.45 ένα θλιβερό περιστατικό έλαβε χώρα στην περιοχή των Ταμπουρίων (όρια Κερατσινίου – Πειραιά) έξω από το 27ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά επί της οδού Αγχιάλου.

         Ένας μοτοσικλετιστής χτύπησε με τη μηχανή και έριξε κάτω ένα ηλικιωμένο κύριο, ο οποίος διέσχισε το δρόμο με κόκκινο για τους πεζούς. Στη συνέχεια ο μοτοσικλετιστής επιτέθηκε μπροστά στους έκπληκτους παρευρισκόμενους στον ηλικιωμένο κύριο και του φώναζε, ενώ ο χτυπημένος ήταν ακόμα πεσμένος επί της κεντρικής οδού Αγχιάλου.
Πολλοί από τους παρευρισκόμενους προσπάθησαν να υπερασπιστούν τον ηλικιωμένο κύριο, αλλά και να μην αφήσουν τον μοτοσικλετιστή να φύγει ανενόχλητος πριν έρθει η αστυνομία, για αυτό και αντέδρασε έντονα ο μοτοσικλετιστής ηλικίας περίπου 35 χρόνων, ο οποίος σημειωτέον ήταν ανεπτυγμένης σωματικής διάπλασης, διαπληκτίστηκε με κάποιους παρευρισκόμενους, εξαπέλυσε απειλές και ακόμα χειροδίκησε εναντίον δύο γυναικών. Και όλα αυτά συνέβαιναν ενώ τα παιδιά του δημοτικού σχολείου ήταν έξω για το διάλειμμα.
Όπως περιέγραψε ο αναγνώστης, ήταν πραγματικά σοκαριστικό και εξοργιστικό ο σωματώδης μοτοσικλετιστής να φωνάζει πάνω από τον ηλικιωμένο, ο οποίος στην κυριολεξία εκείτο στο δρόμο, διότι υπό όποιες συνθήκες και να έγινε το ατύχημα σε ουδεμία περίπτωση είχε το δικαίωμα να φέρεται με αυτόν τον τρόπο, που θα μπορούσε ακόμα και να προκαλέσει σοβαρότερο πρόβλημα υγείας στον ηλικιωμένο κύριο, που βρισκόταν ήδη σε ευάλωτη κατάσταση λόγω του προηγηθέντος ατυχήματος. Επίσης, η κυκλοφορία επί της οδού είχε σταματήσει για κάποια λεπτά, αφού ο ηλικιωμένος βρισκόταν στο δρόμο και εκτυλισσόταν αυτό το περιστατικό. Τελικά, ο μοτοσικλετιστής, που σύμφωνα με τον αναγνώστη συμπεριφερόταν σαν νταής, κατάφερε να φύγει πολύ λίγο πριν έρθει η άμεσος δράση.
Είναι αυτονόητο ότι και οι πεζοί πρέπει να σέβονται τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και τη σήμανση των φαναριών, αλλά το ότι το φανάρι ήταν πράσινο για τη μηχανή δεν σημαίνει ότι ο οδηγός της μηχανής απαλλάσσεται πλήρως από κάθε ευθύνη για το ατύχημα – υπάρχει συνυπαιτιότητα και σίγουρα δεν του δίνει το δικαίωμα να επιτίθεται κατά αυτόν τον τρόπο στον χτυπημένο ηλικιωμένο κύριο.
Το ενθαρρυντικό σε αυτό το θλιβερό περιστατικό είναι ότι υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που ενδιαφέρονται για τον συνάνθρωπό τους και προσπαθούν να επεμβαίνουν, για να υπερασπιστούν ακόμα και έναν άγνωστο που βρίσκεται σε αδύναμη θέση.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ